Evo kako podmuklo varaju turiste širom svijeta

Published On 12. July 2014. | By admin | Multimedija Sve, Putovanja

Neugodnosti su nezaobilazne na gotovo svakom putovanju, ali neka su mjesta već poznata po razrađenim načinima za prevaru turista.

Naručivanje pizze u Disney Worldu

Ovo je toliko strašno da bi i Mickey Mouse bio u šoku, piše budgettravel.com. Gostima u hotelima slavnog Disney Worlda pod vrata su gurnuti letci za narudžbu pizze. No prilikom naručivanja telefonom odmah se od vas traži i broj kartice za naplatu, a pizzu nikada nećete vidjeti jer sve vodi do prevaranata koji će vam skinuti sav novac s računa. Iako je to u Detroitu zabranjeno zakonom, policija tvrdi da nema načina da spriječi prevarante da ostavljaju letke.
Prijevoz u Vijetnamu

U sustavu prijevoza u Vijetnamu upotrebljavaju se tzv. otvorene karte koje vas bez problema vode od Chi Minha do Hanoija. Najpouzdanija i najpoznatija agencija za kupnju tih karata zove se Sinh Tourist. No nekoliko je prevarantskih tvrtki preuzelo to popularno ime te drže puno više cijene ili ćete začas završiti na nekom krivom mjestu. Nanese li vas put u Vijetnam, najpametnije je posjetiti službenu stranicu tvrtke thesinhtourist.vn.
Prodaja stvari na ulici u New Yorku

Njujorčani su navodno jako uvjerljivi i uvijek u žurbi, a na slavnome Time Squareu mogli biste doživjeti neugodnost ako odlučite kupiti CD. Naime reperi su se dosjetili kako zaraditi od direktne prodaje CD-ova. Prolaznicima nude besplatno svoj CD da ga poslušaju, a nakon što ga uzmete, okružuju vas njegovi prijatelji i traže da platite 10 dolara jer ste ga uzeli, odnosno kupili. Jedino što možete učiniti je spustiti CD na tlo i otići.

Las Vegas

U Las Vegasu možete izgubiti puno novca kockanjem, ali i prtljaga vam je u velikoj opasnosti. U gradu zabave i grijeha lokalnim je ljudima poznato koliko su taksisti spretni u prevarama s prtljagom dok vas voze od zračne luke do hotela. Dok mu platite i krenete svojim putem, on će vam reći da ćete dobiti prtljagu, ali umjesto toga će samo produžiti dalje. Čak i šef policije u Las Vegasu Jerry MacDonald kaže kako su takve pljačke vrlo česte te treba biti na posebnom oprezu.

Traže novac usred noći

Širom Amerike gosti raznih hotela bili su iznenađeni pozivom usred noći s recepcije zbog problema s karticom. Onako uspavani, možda nisu ni bili svjesni toga da je osoba s druge strane tražila od njih da opet pročitaju broj s kartice, što su mnogi i učinili. Ostatak priče, nažalost, svima je jasan – lopovi su im skinuli sve s računa do jutra.

Piramide u Egiptu

Piramide u Kairu i deve idealne su za fotkanje i poziranje, a ko ne bi zabilježio kamerom tako grandiozno putovanje? No u tome su i razni profiteri vidjeli svoju priliku da nasamare turiste. Neki od vodiča deva tražit će vas jednu cijenu za to da sjedite na njoj i slikate se, a kada siđete, zahtijevat će dodatni novac. Kara Lucchesi iz STA Travela savjetuje da se prije takvih poduhvata uvijek dogovarate preko agencije s kojom putujete.

Majmunčići na Baliju

Simpatični majmunčići koji će vas oduševiti svojom pripitomljenošću mogu vas skupo koštati. Vole uzeti malo hrane od vas i zabavljati vas, ali lako će vam ukrasti i novčanik ili neku drugu vrijednu stvar. U slučaju ove nezgode najbolje se obratiti osoblju hotela koje ima način rješavanja takvih problema, a zauzvrat je dovoljno ostaviti manju napojnicu.

Rim i trikovi s bebom

U Rimu su se lopovi dosjetili filmskog trika s bebom i kolicima. Tim lopova odabire svoju žrtvu i jedna žena glumi da je posrnula s kolicima i bebom, a druga osoba krade vam novčanik dok spašavate majku u nevolji. To ide toliko daleko da će vam dijete biti bačeno u ruke, a ko ne bi reagirao na to?

Tržnica u Boliviji

Najveća tržnica u Boliviji, La Cancha, odlično je mjesto lopovima da opljačkaju nesigurne turiste. Na svakom uglu događa se više stvari odjednom, sve je živo i prepuno stvari pa se lako zbuniti. Turistima se događa da se odjednom nađu usred gužve, okruženi s nekoliko muškaraca. Dok se snađu i izvuku iz skupine, već su opljačkani.

Kolumbija

Otok Baru je prekrasan, posebno zbog bijelog pijeska na plažama, ali i ondje vreba opasnost za one koji misle da će se neometano sunčati i opuštati. Neki su se dosjetili prilaziti ljudima i prišapnuti im da imaju poruku za njih koja će im promijeniti život. Nakon jedne rečenice s pozitivnom porukom pristojni šaptač tražit će naknadu i spreman je gnjaviti cijeli dan da je dobije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *