Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova

Published On 26. September 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

Stanovnici mjesta Kijevo u općini Trnovo sinoć su alarmirali policiju i Gorsku službu spašavanja (GSS) kada su u večernjim satima čuli lavež pasa koji je dolazio iz kanjona rijeke Željeznice.

 Kako su za medije rekli mještani Kijeva, u kanjonu su se nalazi psi koji su tu, kako kažu, ostavljeni vjerovatno poslije sterilizacije. S obzirom na to da je teren bio nepristupačan i da se mještani nisu mogli sami spustiti dole kako bi izvukli pse, intervenisao je GSS Sarajevo.

“Dobili smo nekoliko poziva od građana oko 21:40 sati da se u kanjonu Željeznice nalaze psi i molili su nas da dođemo. Oformili smo ekipu u kojoj ima ljubitelja životinja, posebno pasa, a neki su obučeni za vodiče pasa, te su uradili to sa zadovoljstvom.Kada smo došli postavili smo opremu i zbrinuli pse u naša transportna sredstva, te ih izveli na sigurno na cestu”, rekao je za Klix.ba Adnana Podžo iz GSS-a Sarajevo.

Ispostavilo se da su u kanjonu bila dva, a ne više pasa, kako su mislili mještani Kijeva. Akcija spašavanja okončana je u 22:50 sati, a psi su odvedeni na sigurno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *