Od Tihića se oprostili članovi porodice, kolege, prijatelji…

Published On 27. September 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

 

Komemorativna sjednica povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sulejmana održana je u velikoj sali PSBiH u 11.00 sati kojoj su prisustvovali članovi porodice, mnogobrojni prijatelji, kolege, predstavnici svih nivoa vlasti, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, te poštovaci lika i djela Sulejmana Tihića.

Komemoracija je počela intoniranjem bh. himne, učenjem Fatihe i minutom šutnje, a nakon toga prisutnima se obratio zamjenik predsjednika SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Nakon njega za govornicom su se izmjenjivali predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma Staša Košarac, potpredsjednici SDA Asim Sarajlić i Adil Osmanović.

Po završetku komemoracije na platou ispred Parlamentarne skupštine BiH u 12:00 sati bit će klanjana dženaza, a predvodit će je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Nakon dženaze u Sarajevu Tihićevo tijelo će biti prevezeno u Bosanski Šamac, gdje će 16.10 sati biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *