Srebrena medalja na Evropskom prvenstvu za Ajlu Reizbegović

Published On 11. January 2013. | By admin | Sport

Ajla Reizbegović iz Pazarića, članica Taekwondo kluba Zlatni ljiljani vratila se sa Prvog Evropskog prvenstvu za klubove koje se održava u grčkoj prijestolnici Atini, od 9. do 13. januara sa srebrenom medaljom.

“Mi smo na to takmičenje otišli s ciljem da ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Zbog povrede nisam osvojila prvo mjesto, ali ću se potruditi da na idućem takmičenju bude bolje. Moj cilj je da Bosni i Hercegovini poklonim zlatnu olimpijsku medalju”, kazala je Ajla Reizbegović.

Predstavnici BiH i ovaj put su na jedno veliko takmičenje otišli bez podrške institucija koje bi u trebale ulagati u sport. Prema riječima predsjednika Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Ahmeta Dileka, oni su ponosni jer su još jednom ostvarili odličan rezultat pod našom zastavom.

“Mi smo sami finasirali sve troškove. Voljeli bismo da kao gospoda idemo na takmičenja avionom. Nakon 20 sati putovanja izašli smo na borilište, osvojili medalju i na isti se način vratili kući. Ovo nije toliko sporno, međutim, postavlje se pitanje kako dalje funkcionisati, na koji način stimulisati takmičare, trenere, klubove i saveze”, kazao je Dilek.

Podsjećajući na prošle uspjehe Ajle Reizbegović, Dilek je kazao kako je ova takmičarka na Evropskom prvenstvu održanom prije dvije godine osvojila bronzu, te “da sada ide prema zlatnoj medalji”.

Zlatni.org/Klix/Anadolija