U toku potraga za ubicom Senada Habibovića: Supruga ga pronašla izrešetanog u automobilu

Published On 21. October 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

 

Policiju su pozvale Slađana Vuković, Habibovićeva nevjenčana supruga, i njena majka Ramiza, koje su se u tom trenutku nalazile u stanu

Tuzlanski policajci u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona intenzivno tragaju za osobom koja je u subotu u tuzlanskoj Ulici Armije RBiH u naselju Brčanska Malta ubila 28-godišnjeg Senada Habibovića, zvanog Sena.

Četiri hica

Habibović je, podsjetimo, ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je stanovao, kada je pokušao da parkira golf 5. Napadač je ispalio četiri hica iz pištolja u automobil, a tri su Habibovića pogodila u predjelu grudnog koša i vrata. Preminuo je na mjestu događaja.

Policiju su pozvale Slađana Vuković, Habibovićeva nevjenčana supruga, i njena majka Ramiza, koje su se u tom trenutku nalazile u stanu. Njih je, prema tvrdnjama Ramize, probudila pucnjava, nakon koje je Slađana otišla do auta i vidjela mrtvog nevjenčanog supruga.

Ubistvo Habibovića je, prema mnogima, kulminacija sukoba koji već godinama postoji u unutar tuzlanskog kriminalnog miljea. Ubijeni Habibović je od 2006. do 2013. godine, čineći brojna krivična djela, kao što su pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje, nanošenje lakih i teških povreda, ucjenjivanje, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, stekao brojne neprijatelje u drugim kriminalnim taborima u Tuzli.

Pucnjava na Brčanskoj Malti

Jedan od posljednjih incidenata koji se veže za njega desio se u maju 2014, kada je Habibović policiji prijavio da je nepoznata osoba pucala u njegovom pravcu, u blizini tržnog centra na Brčanskoj Malti. Nekoliko dana kasnije je uhapšen Kenan Nurkić iz Gračanice.

Habibović je posljednji put hapšen u junu 2013. godine, kada je u akciji MUP-a TK-a razbijena njegova narkogrupa. Optužen je zbog organizovanja i rukovođenja kriminalnom grupom koja je prodavala drogu i osuđen na dvije i po godine zatvora. U Tužilaštvu TK-a potvrđeno nam je da je Habibović na slobodi čekao izdržavanje kazne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *