Meteorolozi upozoravaju: Stiže dramatična promjena vremena, moguće su velike štete i ljudske žrtve!

Published On 22. October 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti
Prema najnovijim izbještajima, najavljeni frontalni poremećaj vremena već je stigao te ima jakih udara vjetra i nevremena.

Ovaj frontalni poremećaj, kako se očekuje, jačat će ulaskom u zemlje naše regije, pri tome bi se sutra mogla početi stvarati ciklona nad srednjim i južnim Jadranom i premještati se u noći na četvrtak i tokom četvrtka nad zemlje Balkana, objavljeno je na poznatoj Facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, a prenosi Doznajemo.com.

Ova jaka promjena vremena je dio uragana koji se zvao “Gonzalo”, što je inače rijetka pojava da dođe do naših zemalja.

Na kopnu Hrvatske, u BiH, Srbiji te ostatku kopna Balkana građani trebaju biti spremni noćas na moguće izraženo nevrijeme i olujan vjetar koji može uzrokovati štete čak i ljudske žrtve.

“Osjetan pad temperature donijet će snijeg u planinama, a snijega će biti i u nizinama Bosne te ponegdje Balkana. Na Jadranu, ali i u Hercegovini te u obalnim dijelovima Balkana uz kišu i grmljavinu moguće je također izraženo nevrijeme. Ovo je tipična zimska promjena vremena. Zbog toga treba znati da će između sutrašnjeg dana i nedjelje biti neprimjereno hladno s obzirom na doba godine u našoj regiji osobito ujutro i uvečer, navode na stranici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *