Troipogodišnjem Mehmedu Osmiću potrebni lijekovi, hrana i pelene

Published On 29. October 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti
Mehmed Osmić ima samo tri i po godine, a od rođenja je hronični bolesnik. Kad je imao samo pet mjeseci, odstranjen mu je desni bubreg, a kasnije je dobio i hronični bronhitis.

Mehmedova majka Aida je razvedena pa žive kod nene Ajke u Dobošnici Donjoj kod Lukavca, a od primanja imaju samo 50 maraka mjesečno socijalne pomoći.

Loša i nedovolja ishrana te nedostatak lijekova svakim danom sve više uništavaju Mehmedovo ionako narušeno zdravlje.

Djete je malokrvno, doktori nas upućuju u bolnicu, ali kako kad nemamo novca ni da kupimo autobusku kartu do Tuzle? Ne možemo ga redovno voditi ni na kontrole koje su neophodne jer živi samo s jednim bubregom, a primijetili smo da ima problem i s vidom. Trebao bi i zato kod ljekara, ali kad nemaš para, nisi nigdje prispio – plačući nam je kazala nana Ajka.

Porodica nastoji osigurati sredstva za život obrađujući zemlju. Nažalost, ove godine od ljetine nema ništa, jer što nije stradalo u maju, uništile su avgustovske poplave.

Nena Ajka strahuje koliko će Mehmed narušenog zdravlja moći izdržati život u oskudici.

– Novac nam je potreban da možemo otići do ljekara, nabaviti lijekove i kvalitetnu hranu za Mehmeda. Bili bismo zahvalni i svima koji bi nam donijeli mlijeka, odjeće, pelene za Mehmeda broj 6, hrane – kaže nena Ajka s nadom da će se barem neko sažaliti na malog Mehmeda.

Svi koji žele pomoći Mehmedu Osmiću, porodicu Ajke Hasanović mogu posjetiti u Dobošnici Donjoj kod Željezničke stanice ili kontaktirati pozivom na 062/271-028.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *