U BiH padaju cijene goriva

Published On 22. November 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

Cijene goriva na pojedinim pumpama u Bosni i Hercegovini od ovog vikenda niže su i do 30 feninga po litru nego prethodnih dana, a pad cijena goriva na svim pumpama u zemlji očekuje se tokom narednih dana. Pad cijena na bh. tržištu nafte usljedio je nakon …

… pada cijene barela na svjetskom tržištu, koja je za oko 30 posto niža nego početkom godine, i u novembru se kreće oko 75 dolara po barelu.

Iz G–petrola, koji upravlja Gazpromovim pumpama u BiH potvrdili su za agenciju Patria da su cijene goriva na njihovim pumpama snižene. U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao što je Bijeljina, cijena dizela je čak i ispod 2 KM, što je najniža cijena litra dizela zabilježena u BiH posljednjih nekoliko godina.

Iz najveće bh. naftne kompanije Hifa rekli su kako je dobro što su se stekli uslovi za snižavanje cijena goriva u BiH, jer to se neće odraziti samo na standard građana koji se koriste automobilima, već će pad cijene goriva direktno rasteretiti domaću privredu i poboljšati uslove poslovanja u zemlji.

Bosna i Hercegovina je i do sada imala najniže cijene goriva u odnosu na region.

(Vijesti.ba/NAP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *