Želite promjene? Izbacite 10 najvećih izvora stresa

Published On 8. January 2015. | By saliha | Multimedija Sve

 

Čega biste se sve odrekli, kada bi vam neko ponudio da bacite sve svoje izvore stresa u neku magičnu kantu za otpatke? Ključ borbe protiv stresa, nije raditi više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se radi manje.

Pojedine stvari koje radite u životu, samo otežavaju situaciju, i kada pribjegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru, piše Stil. U stresnim situacijama kada vas pritiskaju brige, olakšajte sebi tako što ćete kod sebe promeniti ovih deset stvari:

1. Otarasite se potrebe da udovoljite drugima.

2. Prestanite da se pravdate.

3. Nemojte da se osjećate kao da na sve morate momentalno da reagirate, neke stvari mogu i da sačekaju.

4. Dozvolite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osjetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje.

5. Prestanite da vjerujete da vam je potrebna, baš ta, jedna stvar koju nemate, da biste bili uspješni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspjehom i neuspjehom. Uvijek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišete svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas vidjeti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate da im se dokazujete.

7. Prestanite da pokušavate da budete prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate da znate svaki detalj. Život ponekad funkcioniše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate da budete savršeni. Greške se dešavaju svima. U redu je da neko bude svjedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Vjerujte da će im pomoći neka viša sila. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne da izaziva stres, vrijeme je da pustite situaciju da teče sopstvenim tokom.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobićete novi polet, svježu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji. Sa tom novom energijom ćete obaviti mnogo bolji posao i pomoći većem broju ljudi.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *