Feljton ( 2 ) Derviš Turčinović predsjednik SO Hadžići 1988. godine: Gradile se tvornice, povećavao broj zaposlenih…

Published On 17. February 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve

 

U to vrijeme izgrađene su nove tvornice, a ukupno je bilo zaposleno čak 6.250 radnika. Općinska administracija bila je mala, ali jaka i efikasna. Sa Općinskim sudom, Sekretarijatom za narodnu odbranu, Opštinskim štabom TO, Opštinskom upravom za prihode ( danas Porezna uprava ), Inspekcijom… bilo je zaposleno  svega 75 radnika

 

 U to vrijeme obavljao sam jednogodišnju funkciju predsjednika Skupštine opštine Hadžići. I ovaj period karakterizirao  je privredni razvoj Opštine i nova zapošljavanja u privredi.

Započeta je izgradnja Unioninvestove tvornice „ Klima uređaja“ u Binježevu i preseljena  Dalekovodiizgradnja“ iz Blažuja u Binježevo….

Izgradnjom novih privrednih objekata  povećavao se i  broj zaposlenih. U  to vrijeme bilo je  6.250  zaposlenih , što je bio i rekord u novijoj historiji  Hadžića.

Interesantno je napomenuti da je  u opštinskim organima uprave u to vrijeme   ukupno bilo zaposleno svega 75 uposlenika, a u taj broj  su uključeni  i zaposleni u Opštinskom sekretarijatu za naronu odbranu,  Opštinskom štabu Teritorijalne odbrane,  Opštinskom sudu, Opštinskoj upravu za prihode ( danas Porezna uprava ), …..Opštinaska administracija bila je mala, ali moćna, efikasna. kaže Derviš Turčinović

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *