U Hadžićima ni mrtvi nemaju mira:Građani brane svoje najmilije

Published On 28. July 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Svakodnevno tjeramo  pse sa mezarja, postavljamo granje kako  bi bar donekle zaštitili mezarja  od najezde pasa koji kopaju po njima,  spavaju, vrše nuždu….Zašto inspekcija, vlast i vijećnici ništa ne preduzimaju kako bi se Gradsko groblje zagradilo, pišu čitaoci.

 

Ovo je bruka! To, sigurno je, nema nigdje! Mjesecima psi haraju na Gradskom groblju Kopišanja, a nadležni, vlast, vijećnici ništa ne preduzimaju. Koliko smo Komunalcu, koji upravlja Gradskim grobljem  u Hadžićima, platili za ukop mogli su ga do sada   više puta zagraditi i dovesti u red. Nikada nije bilo gore stanje kao sada, pištu  građani. Pitaju  dali vijećnici i vlast žive na marsu pa ne vide ovu bruku.

 Za godinu dana  , kažu,  pred izbore ponovo će obilaziti kuće i pokušati sa kilogram  kafe i šećera kupiti glasove. Da nam psi rove i spavaju u mezarima,nedaju mira  našim najmilijim. Da nam i u narednom periodu  ponovo prosipaju svoje šuplje priče i laži.

Ako ih nije stid, kako ih nije strah  Boga, ističu građani i navode imena vijećnika koje je vlast, kako kažu, kupila za takav rad.

( Poimenična imena koje su naveli  smo izbacili iz teksta, jer nisu dostavili dokaze, a  to ,samo  tek tako,  ne možemo pustiti. Mada su poimenično napisali kakva je kome usluga učinjena.)

Da nije bilo DF i  „Naše stranke“ vijećnici i općinska vlast ime nove škole u Hadžićima dali bi  po književniku Enveru Čolakoviću, kojeg , kako su rekli  u Skupštini Kantona Sarajevo, a to smo pratili putem televizije , povezuju s fašističkim aktivnostima tokom Drugog svjetskog rata, govoreći da je Čolaković služio fašističku državu NDH.I da  nam po tome djeca pamte to ime…

 

(Pismo je zaista opširno, na više strana, a mi smo ovom prilikom uzeli samo jedan manji dio. Vjerujemo da se zbog  zbog toga čitaoci neće ljutiti.)Redakcija

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *