Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Published On 23. January 2013. | By admin | Globus

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u južnim i zapadnim područjima registrovana je i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata: Livno 15 mm, Bileća, Drvar, Jajce i Zenica 12, Bjelašnica, Stolac i Čapljina 10, Sarajevo, Mostar, Mrkonjić Grad i Trebinje 9, Bugojno 8, Han Pijesak 6, Bijeljina, Derventa i Sokolac 5, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 4, Bihać i Sanski Most 3 mm.

Visina snijega u 7 sati: Bjelašnica 114 cm, Kupres 5 cm.

Temperature zraka u 07 sati:
Bjelašnica -7 stupnjeva,
Kupres -2,
Sokolac -1,
Jajce i Tuzla 0,
Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac, Livno i Zenica 1,
Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 2,
Goražde 3,
Trebinje i Čapljina 4,
Stolac 5,
Mostar 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih perioda očekuje se poslije podne. Tokom dana na jugu zemlje, povremeno, i sa slabom kišom, a u Bosni, u jutarnjim satima, prolazno i ponegdje u višim područjima, sa slabom susnježicom ili snijegom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U Sarajevu, u jutarnjim satima, pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja i slabog snijega. U ostatku dana bez padavina i sa sunčanim periodima. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva.