Centrotrans preuzima linije za Hadžiće i Vukoviće

Published On 5. February 2013. | By admin | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti

Oslobođenje – Dogovorena raspodjela linija sa Centrotransom. Centrotransu bi, prema saglasnosti Šehića i Kadića, pripale autobuske linije za Ilijaš, Kamenicu, Lješevo, Donju Vogošću, Hadžiće i Vukoviće. Pored toga, Centrotrans bi sa Grasom u jednakom omjeru održavao liniju Vijećnica – Dobrinja, poznatiju kao komercijala.

Kantonalno javno komunalno preduzeće Gras godinama se uništava, a prema riječima osoba bliskih preduzeću, sve je rađeno planirano kako bi se Gras sistemski doveo u situaciju u kakvoj se nalazi sada. U situaciju da je prezadužen, da nema dovoljno vozila, da su radnici nezadovoljni, plaće kasne…

Ove tvrdnje potrkepljuju i podaci da je u proteklom periodu isječeno više od 60 vozila, a još niko nije odgovorio kako i zbog čega. Vozni park je gotovo prepolovljen u odnosu na broj vozila sa kojima je Gras raspolagao prije dvije-tri godine.

Oslobođenje je prije nekoliko dana došlo u posjed još jednog dokumenta iz kojeg je vidljivo da su pojedinci koji su se nalazili na čelu Grasa radili sve kako bi firmu gurnuli u jamu iz koje je teško izaći. Riječ je o zapisniku sastanka koji su održali predstavnici Grasa i Centrotransa 6. aprila prošle godine.

Više o ovome u printanom izdanju Oslobođenja!