Odigrano svih šest utakmica 20. kola Premijer liga BiH: Vodeći trojac slavio nove pobjede, Širokom bod na Pecari

Published On 4. March 2017. | By saliha | Sport

 

U okviru 20. kola nogometne Premijer lige BiH, danas je odigrano svih šest utakmica. Može se reći ista meta isto odstojanje nakon ovog kola. Vodeći trojac zabilježio je pobjede, a vrijedi istači i odličnu utakmicu na Pecari.

Komšijski derbi odigrali su domaći Vitez i Čelik, a na kraju je rezultat bio 0:0.

Vodeći Zrinjski je Pod Bijelim brijegom odličnom igrom u drugom poluvremenu savladao izuzetno jaku ekipu Krupe.

Poveli su Plemići preko Stojkića u 25. minuti, ali u samom finišu Koljić donosi izjednačenje.

Ipak, u drugom dijelu za svega tri minute aktuelni prvak postiže dva gola i time rješava pitanje pobjednika. Prvo je Ognjen Todorović pogodio u 69. minuti, da bi samo tri minute kasnije i Bilbija pogodio za 3:1

Gradski derbi na Otoci igrali su domaći Olimpic i Sarajevo. Na kraju su izabranici Mehmeda Janjoša zasluženo slavili rezultatom 1:0.

Konačno je proigrao Said Husejinović koji je imao nekoliko dobrih prilika na današnjoj utakmici, a odličnu igru krunisao je u 60. minuti kada je postigao i jedini gol na susretu za veliko slavlje navijača tima s Koševa… Vrijedi istaći i šanse Hebibovića, koji je u nekoliko navrata propustio realizirati odlične prilike. Željezničar je na Grbavici, minimalnimi rezultatom, ali potpuno zasluženo savladao Mladost rezultatom 1:0.

Izabranici Slavka Petrovića tokom cijelog susreta bili su bolji, a to su krunisali u 21. minuti kada je Lendrić pogodio za 1:0

Kasnije su se redale prilike za Želju, ali treba navesti promašene šanse Lendrića i Zebe.

Široki Brijeg je na svojoj Pecari dočekao ekipu Radnika i na kraju se morao zadovoljiti remijem, a bilo je na kraju 2:2.

Na kraju Sloboda je na Tušnju teškom mukom savladala ekipu Metalleghea. Poveli su gosti u 13. minuti golom Vidovića. Izjednačenje domaćim donosi Zec u 41. minuti. Veliku pobjedu domaćim fudbalerima donosi u sudijskoj nadoknadi Tandir s bijele tačke.

Na tabeli nakon ovog kola Zrinjski je i dalje prvi s 42 boda, a slijede sarajevski premijerligaši Sarajevo s 40 i Željezničar s 38 bodova.
Avaz.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *