Generalni direktor Centrotransa posjetio Općinu Hadžići

Published On 13. February 2013. | By admin | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti

Generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić sa svojim pomoćnicima održao je danas radni sastanak sa načelnikom Općine Hadžići Hamdom Ejubovićem na temu rješavanja problema prijevoza putnika na području općine Hadžići.

Na sastanku je prezentovan Projekat za uključenje Centrotrans Eurolines u javni gradski prijevoz na području KS sa akcentom na separat prijevoza putnika na području općine Hadžići.

Projekat prijevoza za našu općinu je temeljito i precizno razrađen te bi prema riječima generalnog direktora Centrotransa Safudina Čengića otklonio sve trenutne probleme i  maksimalno optimizirao prijevoz.

Između ostalog u Projektu se navodi kako bi za obavljanje autobuskog prijevoza Centrotrans na području općine Hadžići koristio 11 autobusa i sedam minibusa.

Prema lokaciji prijevoza planirano je angažovanje vozača sa domicilom u odredištu linije, dok bi manji broj, šest vozača, mogao biti iz Sarajeva.

Načelnik Ejubović je nakon sastanka kazao da je Centrotransov projekat prijevoza putnika dobro urađen, ali da konačnu odluku o uvođenju ove kompanije u javni gradski prijevoz donosi Kanton Sarajevo.

Ukoliko do toga dođe Općina Hadžići će podržati onog prevoznika koji nudi maksimalni kvalitet te najniže cijene i uslove za građane općine Hadžići.

Press Općina Hadžići