NOGOMET Jedan Zmaj definitivno otpao za Grčku: Duel koji odlučuje mnogo toga

Published On 2. June 2017. | By saliha | Sport

Pomoćnik Mehmeda Baždarevića, Igor Jankovića kazao je na današnjoj pres konferenciji da je Avdija Vršajević definitivno otpao za duel sa Grcima.

– Avdija Vršajević ima problema sa koljenom i neće igrati protiv Grčke kazao je Janković, a zatim nastavio.

Još uvijek nismo u punom sastavu. Danas očekujemo dolazak Asmira Begovića, Ognjena Vranješa i Gojka Cimirota koji su imali obaveze prema svojim klubovima, dok će Edin Višća, Riad Bajić, Haris Medunjanin i Miralem Pjanić, još uvijek imaju obaveze prema svojim klubovima i ekipi će se priključiti tek u nedjelju.

Stručnom štabu našeg nacionalnog tima problem predstavlja podatak da su neki igrači odigrali veliki broj utakmica, dok su neki drugi nastupali veoma malo. Ipak, Jankvoić vjeruje da će do utakmice sa Grčkom svi biti u optimalnoj formi.

– Kako je svima poznato, već je kraj prvenstva, igrači su psihološki potrošeni, kako naši, tako i Grci a najveći problem u ovom trenutku što jedni dolaze s prevelikim brojem odigranih utakmica, a neki s malim brojem. Teško je sve to iskombinovati i dovesti ih u neku optimalnu formu, ali pokušat ćemo i nadam se da ćemo uspjeti da ih dovedemo u isti ritam pred meč sa Grcima. Svi igrači koji su stigli, rade normalno i jedva čekaju utakmicu koja je veoma bitna za sve nas i nadamo se da ćemo uspjeti u tom cilju da ostvarimo pobjedu – zaključio je Janković.

Zmajevi će narednog petka dočekati Grčku na Bilinom polju,a jedan od najiskusnijih u našem timu, napadač Vedad Ibišević, smatra kako je svaka utakmica važna, ali da će ovaj meč mnogo toga odlučiti kada su u pitanju kvalifikacije.

– Svaka utakmica je važna na svoj način. Važna je bila i ona protiv Gibraltara. Igramo protiv direktnog konkurenta za prvo ili drugo mjesto. Ovaj duel će odlučiti dosta toga, ali neće biti presudan. Bodovi su itekako bitni i nama i Grcima. Nismo još detaljnije analizirali protivnika. Ima vremena i za to. Ono i što znamo jeste da su teška ekipa za igrati protiv njih. Poznato je da se Grci dobro brane. Činjenica da su protiv Belgije ostali neporaženi i da su bili blizu pobjede, govori dovoljno o njima – istakao je Ibišević, a zatim se osvrnuo i na navijače koji su uvijek 12. igrač našeg tima.

(Sportske)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *