ćamoscreenshot-3

Emin Čamo s porodicom napušta BiH: Bakir Izetbegović nas prodaje za šaku arapskih dolara!

Objavljeno 25. August 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Foto Čamo: Ne mogu se boriti s vjetrenjačama

Ne mogu se više boriti s vjetrenjačama. Uzalud je. Pokajao sam se što sam se vratio u BiH, u svoju zemlju. Mjesecima molim da komisija izađe i da zaštiti moje imanje. Neće. Eto vam Bakir (Izetbegović, op.a.) i njegovi načelnici i politika SDA, pa neka sve prodaju za šaku arapskih dolara. Poručio je ovo Emin Čamo, vlasnik imanja u Malešićima kod Ilijaša, kojem prijeti klizište.

 Nesretna Bosna

Čamo je za „Avaz“ ispričao da se iz Holandije s porodicom vratio prije tri godine. Kupio je komad zemlje u Malešićima, sagradio kuću, zasadio voćnjak, planirao uzgajati šampinjone, zaposliti dvojicu ljudi, ali „onda su došli Arapi“. Naš list pisao je o ovom slučaju te smo objavili fotografije s lica mjesta, odnosno nemarnog iskopavanja cijelog brda!

 - Kao što sam rekao, nikoga nije briga za građane ove zemlje! Mi smo ovdje domaćini i ovo je naša zemlja. Ali, eto, izgleda da više nije, jer prioritet su Arapi i ko god dođe sa strane. Mislite da bi bilo ko, naprimjer u Francuskoj, imao prednost ili bio prioritet u odnosu na Francuza? Ne bi, to samo ima u našoj nesretnoj Bosni – ogorčen je Čamo.

On je jučer, u šta smo se uvjerili na licu mjesta, ironično predao „zahvalnicu“ općinskim vlastima u Ilijašu, adresiranu na SDA-ovog načelnika Akifa Fazlića.

 - Nakon 43 godine rada u inozemstvu, odlučio sam da napravim gljivarnik i podigao voćnjak. Ali, neki su Arapi potkopali moje imanje i nakon godinu niko ništa ne poduzima. Stoga sam odlučio sa svojom porodicom ponovo potražiti sreću na mjestu gdje sam proveo 43 godine. A vama želim sreću i uspjeh, da nastavite „pomagati“ na ovakav način narodu i da ga tako nastavite „voditi“ s vašim timom koji smatram odgovornim – napisao je, između ostalog, u posljednjoj poruci vlastodršcima. .
Divlji zapad

Dodaje da je samo pukom srećom i na nagovor supruge odustao od narudžbe opreme za uzgoj gljiva vrijedne 10.000 eura.

- Kupovina zemljišta, gradnja kuće i voćnjak koštali su me blizu 100.000 maraka. I sada nikoga nije briga za to. Idem tamo gdje mogu da se osjećam kao građanin svijeta, a ne da moja kćerka odrasta u ovoj zemlji koja najviše liči na zapad, ali divlji – poručio je Čamo

Rasprodaje se bosanski grunt

O sve masovnijem dolasku Arapa u BiH koji kupuju ogromne prostore kao svoj grunt pisao je i Esad Duraković, bh. akademik i član Kraljevske akademije Jordana i dopisni član Arapske akademije nauka u Damasku i Kairu.

 - Prvo, nisu ovdje u pitanju investicije u privredu, i nije riječ o turizmu nego se strancima rasprodaju naši najbolji resursi: trajno im se prodaje bosanski grunt. Drugo, kratkoročne koristi od posjete ove vrste stranaca (nije mi poznato da postoje službene analize o tome) upravo su kratkoročne, gotovo trenutne: one mogu prevariti u pogledu krajnjih ciljeva jer, ponavljam, nije riječ o turistima koji dođu i odu, nego o onima koji će trajno ostati na svojoj zemlji u BiH – napisao je, između ostalog, akademik

Duraković. .

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>