OV HADŽIĆI: Zaspala opozicija, neki više rade za vlast nego svoju partiju

Objavljeno 30. August 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Zvuči za nevjerovati. Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Hadžići ni jedan vijećnik nije progovorio po informaciji o unutrašnjoj organizaciji i stanju kadrova općinskih službi za upravu Općine Hadžići i Kabinet Općinskog  načelnika.

Povećanje administracije

Iako je u Općini zaposleno oko 90 činovnika, što je čak  tri puta više  nego prije rata, kada je  radila sva privreda,i  Općina Hadžići po broju zaposlenih  bila na desetom mjesto po razvijenosti u BiH.

 Danas  po Informaciji,  koja je razmatrana na prošloj sjednici OV-a,i pored tako velikog broja činovnika,kažu  da im nedostaje još 6 službenika.Tako je, ističu, po sistematizaciji radnih mjesta, čiji se pravilnik stalno mijenja. Od tih istih vijećnika.

 I niko da kaže zašto, kako, što će tolika administracija.Stalno   se govori o kresanju, a ovdje se iz godine u godinu administracija  povećava.

Opzicija šuti

Prošle godine, odmah nakon izbora, u Općini Hadžići raspisivani su konkursi.Iako su, samo koji dan ranije, u predizbornoj kampanji, govorili da će  se administraciju smanjivati.

Opozicija šuti.Nema je. Kažu da  su neki vijećnici  više naklonjeni  za vlast nego svojoj partiji.

Naravno, čast izuzecima. Njih ne  možete tek tako kupiti.

Prije bi Nato pao

Ako su negdje pokušali da osvježe  kadar zbog sve lošijih rezultata, smanjenju vijećnika i broja članova, nije se uspjelo.Prija bi, kako reče jedan član, pao    Nato  nego oni.Začaurili su se, njima , očito je  dobro ,a što se od izbora do izbora smanjuje broj vijećnika i  članova, nije ih briga. Bitni su lični interesi.

Nije ih briga za građane,  birače, svoju stranku, čiji rejting od izbora do izbora opada, što se smanjuje broj vijećnika.Bitno je, dok su u vlasti, da  što više ušićare,naravno  u svoju korist. Jer, sve se plaća.

„Papaka“ uvijek ima

Nije nikakva tajna da se kupuju poslanici, to se otvoreno govori u javnosti.Prelazi se iz jedne stranke  u drugu.Negdje javno, a mnogo više to se radi  tajno.

Tu su, u svojoj partiji, a  radi se  za vlast.Na njihovu podršku vlast  uvije može računati, bez obzira o čemu se radi.Tako je i na manjim nivoima vlasti.“ Papaka“ uvijek ima.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>