873x400

ŠOKANTNO Istraga u vezi s nestankom novca iz Tužilaštva BiH: Beridan pozvana da iskaz da kao osumnjičena, šta je s tužiocem Mihajlovićem?

Objavljeno 17. October 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Crna hronika, Vijesti

Sadina Beridan-Zuhrić, bivša daktilografkinja suspendiranog zamjenika glavnog državnog tužioca Bože Mihajlovića, koju pojedinci iz Tužilaštva, kako tvrdi, bez ikakvih dokaza pokušavaju optužiti za nestanak novca iz određenih predmeta, pozvana je da danas ovoj instituciji da iskaz u svojstvu osumnjičene, saznaje „Dnevni avaz“..

Stopostotni invalid

Ispitivanje Beridan-Zuhrić planirano za 9.30 sati, ali je ona, kako su nam potvrdili izvori iz Tužilaštva BiH, obavijestila postupajućeg tužioca Emira Neradina da zbog hemoterapija i lijekova koje pije nije u stanju dati iskaz, zbog čega neće ni doći.  Beridan-Zuhrić, kako nam je nezvanično rečeno, tužiocu je poslala i medicinsku dokumentaciju uz izjavu da se ne osjeća sposobnom da bude ispitana.

 Ona je stopostotni invalid i onkološki pacijent te osoba koja je prva prijavila Tužilaštvu BiH i Visokom sudskog i tužilačkom vijeću (VSTV) Mihajlovića, ukazujući na brojne nepravilnosti u njegovom radu. Mihajlović je nakon njene prijave i pravosnažno suspendiran, jer je jedini imao dodir s nestalim novcem.

 Ova bivša Mihajlovićeva daktilografkinja u ispovijesti za naš list iznijela je šokantne detalje korupcije i bezakonja koje je vladalo Tužilaštvom BiH, pritiscima suspendiranog tužioca Mihajlovića. On, međutim, nikad nije pozvan da govori o tome. Iako svi dokazi upućeni Tužilaštvu i VSTV-u teško inkriminiraju upravo Mihajlovića, za šta postoje i dokumenti i naredbe koje je potpisivao, ipak Beridan-Zuhrić žele po svaku cijenu optužiti.

U Tužilaštvu, pak, ne žele komentirati šta je sa suspendiranim Mihajlovićem.

Nema komentara

 Boris Grubešić, portparol ove institucije, na naše pitanje je li „Božo Mihajlović saslušan u Tužilaštvu u svojstvu svjedoka ili osumnjičenoga“, kazao je da na nema komentar.

Kako je naš list već pisao, određene strukture u Tužilaštvu BiH, uz pomoć pojedinih tužilaca i uposlenika Suda, na sve načine pokušavaju spasiti davljenika Mihajlovića i vratiti mi tužilačku odoru. Igrajući na kartu da je Beridan-Zuhrić teško bolesna, nadaju se da će ona umrijeti prije okončanja procesa i da će to onda biti kraj cijele priče u kojoj će se stvarni krivci za nestanak ogromne količine novca sakriti iza mrtve osobe.

Šta je Mihajlović prije mjesec radio u Tužilaštvu BiH?

  Prema nezvaničnim informacijama „Avaza“, Mihajlović je prije mjesec i po bio kod postupajućeg tužioca Neradina, i to na tužiočev poziv, ali tada nije dao nikakav službeni iskaz niti bilo kakvu izjavu. O tome šta je suspendirani tužilac radio u ovoj instituciji, u Tužilaštvu nisu željeli govoriti. .
avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>