HADŽIĆI Sjednica Općinskog vijeća: Zašto su Hadžići najveća deponija smeća u KS, šta radi inspekcija?

Published On 20. October 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, koja će se održati u četvrtak 26.oktobra,  jedna od tačaka dnevnog reda je informacija o radu komunalne inspekcije na području općine Hadžići.

Za ovu općinu se kaže da je jedna od najvećih  deponija smeća u Kantonu Sarajevu.Šume su pune odpadaka.Ima ih u potocima, rijekama..

Na to su godinama ukazivali iz Zavoda za javno zdravstvo KS. Pored toga što to predstavlja ružnu sliku,  potencionalna  su opasnost od zaraze.

Prema evidenciji Zavoda  čak 37 lokalnih vodovoda nije uključen u sistem kontrole, higijenskog nadzora i dezinfekcije, što je uvijek opasnost da ne dođe do neželjenih posljedica.Na taj način vodom se snadbjeva čak 30,25 odsto stanovnika.

Umjesto da uživamo u čarima prirode, ove ljepote prirode pretvorili smo u ruglo.

 

ŠTA RADE INSPEKTORI I RUKOVODIOCI

Inspektori i nadležni u Općini  to nijemo posmatraju,kao da se  njih to ne tiče.

 I vijećnici se gotovo identično odnose  prema prirodi, pisali su nam čitaoci.

-Samo konstatuju ono što se već zna.I tako iz godine u godine.

Pred izbore vijećnici i njihove stranka na sva zvona govore da će raditi na eliminisanju slabosti, na poboljšanju uslova života, rješavanju životnih pitanja, …Ali, čim izbori prođu sve po starom….

I ovog puta čim su sjeli u vijećničke klupe sebi su povećali paušal, funkcijenerima koeficijete za plaće, koje su sada ministraske.Nama su zabranili da mi predlažemo  predstavnike u  savjete mjesnih  zajednica.Suprotno zakonu umjesto građana to su uradile samo njihove političke partije.

Uništili su nam park u centru Hadžića.Rekli su da će se tu, po evropskom sistemu, graditi autobuska stanica ,da će biti centralno grijanje,  javni  toalet, da će duž cijele autobuske stanice biti nastrešnici.Vijećnici su suprotno zakonu na sjednici vijeća promjenii sav taj projekt. Nema autobuske stanice, javnog tolaleta..

Tako danas ostaje samo da naše vijećnike  pamtimo  po prodaji naših prirodnih ljepota, pisali su nam čitaoci.

 Na sjednici Općinskog vijeće razmatrati će se  informacija o radu KJP Veterinarska stanica  Sarajevo –Veterinarska ambulanta Hadžići.

Kao prva tačka dnevnog reda je i Informacija o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, te Nacrt Budžeta za narednu godinu.

Peta tačka dnvenog reda su vijećnička pitanja i odgovori.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *