Sebija Izetbegović zabranila intervju na BHT1

Published On 25. October 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović zabranila je da njen intervju bude večeras emitiran na BHT 1, saznaje „Avaz“.

 Intervju, koji je nastao prije nekoliko dana, trebao je biti emitiran večeras u 21.15, danima je najavljivan kroz trailere i reklame na zvaničnoj internet-stranici BHRT, ali i na društvenim mrežama.

  No, i prije emitovanja, javnost se počela baviti onim što je direktorica Izetbegović rekla u traileru – od tvrdnje da „samo posprema“ stvari u KCUS, do komentara o masovnom odlasku doktora.

  – A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje – izjavila je Izetbegović, a društvene mreže su bukvalno gorjele.

  Kako „Avaz“ saznaje, direktorica KCUS-a zatražila je da joj se intervju dostavi na pregled prije emitiranja. Kako nije bila zadovoljna onim što je sama izjavila, a i reakcijama javnosti, Izetbegović je pismenim putem zatražila od rukovodstva BHRT i autorice Lejle Zvizdić da se intervju skine.

Jutros je na kolegiju BHRT saopćeno da intervju neće ići i to nakon što je stigao dopis iz KCUS-a.  Nakon što je preuzela vodstvo nad Kliničkim centrom, Medicinskim fakultetom, Univerzitetom u Sarajevu…

Sebija Izetbegović ovim potezom pokazala je da želi da vlada i Javnim servisom. BHRT još se nije oglasio.  .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *