KVALIFIKACIJE ZA SP Šumanovi Zmajevi ubjedljivo pobijedili Estoniju

Published On 25. October 2017. | By saliha | Sport

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u punoj Skenderiji Estoniju sa 31:24 u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019.

Naši momci sjajno otvaraju utakmicu. Nakon prvih sedam minuta imali smo prednost 3:0. Estonci se brzo vraćaju golovima Pinonnena i Patraija. U 15. minuti rezultat je glasio 8:5 za našu selekciju nakon dva brza gola Panića i Predragovića. Do kraja poluvremena naša selekcija ubacuje u brzinu više i na odmor odlazimo sa 18:10. U prvom poluvremenu su briljirali Vranješ i Prce sa po četiri gola, Burić je imao devet odbrana.

Zmajevi su odlično počeli i drugo poluvrijeme. Vranješ je golom donio vodstvo 22:17, a onda u narednom napadu Burić sjajno brani i baca loptu za Ovčinu koji trči sjajnu kontru i postiže pogodak.

Do kraja su naši momci rutinski zadržali prednost i došli do sigurne pobjede. Vladimir Vranješ bio je najefikasniji sa osam golova, dok je Perić postigao sedam. Izabranici Bilala Šumana narednu utakmicu igraju u Talinu u subotu. 

Patrija.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *