SDA Novi Grad zatražio od vrha stranke da se uskrati podrška Elmedinu Konakoviću

Published On 27. October 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Odbornici SDA su na sjednici Izvršnog odbora Novi Grad, koja je održana 23. oktobra, jednoglasno usvojili zaključak u kojem se traži od Kantonalnog odbora i Predsjedništva stranke da se uskrati podrška premijeru KS Elmedinu Konakoviću.

 

  Naime, u saopćenju stoji da Konaković degradira SDA, a prema njihovom mišljenju, sve u namjeri da izgradi sopstveni lik i političku figuru. Također, optužuju Konakovića da se isključivo obrušava na funkcionere SDA, a da su druge stranke zaštićene.

 – Porazna je činjenica da je u Skupštini KS Konaković uspostavio neformalnu, ali matematičku većinu, ali ne rezultatima rada Vlade, nego šurovanjem sa svojim bivšim skupštinskim kolegama, koristeći pri tome poziciju premijera da zadovoljava njihove različite interese. Na taj je način Konaković obezvrijedio Klub zastupnika SDA u Skupštini, a u tome ima svesrdnu podršku provjerenih neprijatelja SDA, poput Peđe Kojovića, Mirsada Pindže, Semira Halilovića i drugih, čije kadrove Konaković postavlja i zapošljava, nazivajući ih ‘ekspertima’ – stoji između ostalog u zaključku Izvršnog odbora SDA Novi Grad Sarajevo.

Također, odbornici Konakovića optužuju da je zbog lične netrpeljivosti prema sada bivšem direktoru KJKP ViK Neziru Hadžiću, ugrozio život svih stanovnika Kantona Sarajevo, odbijajući da pomogne preduzeću tokom 2016. i 2017. godine.

 Konakoviću na teret stavljaju i gubitak GRAS-a od sto miliona KM, oscilacije u cijeni grijanja, donošenje pa povlačenje odluke o podsticajima za privatne firme i slično. .
avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *