sanita-696x456

ODSTREL Novinarka FTV-a dobila otkaz nakon priloga o napuštenim psima ,i prijetnje šefice da pazi šta priča

Objavljeno 13. November 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Konjalić ističe da je FTV režimski medij, da njim vlada SDA i da za onog  ko kaže nešto protiv njih slijede sankcije

Satiranje novinara koji se usude kritikovati vladajuću oligarhiju u BiH, a pogotovo u njenom srcu, Sarajevu, se nastavlja. Posljednja koja je skupo platila “miješanje u svoj posao” je novinarka FTV-a Sanita Konjalić.

Naime, kolegici Konjalić FTV je ekspresno otkazala saradnju nakon što je objavljen njen prilog o monstruoznom postupanju sa psima lutalicama u azilu u Prači, kao i sumnjivom trošenju novca namjenjenog za zbrinjavanje pasa lutalica.

Nakon što smo objavili priču o otkazu novinarki Konjalić, oglasila se i FTV, ali i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kojem nisu strani pritisci na novinare, još od vremena kada je KK Bosna kretala na put bez povrata – u provaliju, a Konaković tada obnašao ključnu funkciju u tom klubu.

Novinarka Konjalić javila se ponovo našoj redakciji. Nije je kaže šokiralo toliko Konakovićevo standardno “pretresanje iz šupljeg u prazno”, koliko objašnjenje za njen otkaz od strane njene dojučerašnje TV kuće.

– Zaista nisam mogla da vjerujem kada sam pročitala. Tamo stoji da su odlučili ponuditi posao “nekim novim, školovanijim saradnicima”. A, ja sam diplomirani novinar i magistar sociologije!!! Nevjerovatno, ne znam čak da u redakciji ima više ijedan magistar osim mene, kaže Konjalić.

Ističe da je FTV režimski medij, da njima vlada SDA i za onoga ko kaže nešto protiv njih  slijedi sankcije, koje  je  , govori, i sama osjetila.

Konjalić je portalu Fokus dostavila prepisku nje i šefice deska na FTV Amre Zaklan.Iz poruke se može zaključiti da je  Konjalić itekako  kompetentna i sposobna novinarka, ali i  da  mora „pripaziti šta priča i piše po Facebooku“.

Fokus i Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>