SARAJEVO Pronađena i uhapšena žena koja je ostavila bebu u kontejneru

Published On 3. January 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Sarajevska policija uhapsila je Dž.B. rođena 1979. godine zbog sumnje da je ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u ulici Koševo. Bebu su pronašli policijski službenici nakon dojave građana u nedjelju 31. decembra da se čuje zvuk iz kontejnera.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, dana 03.01.2018. godine u 14,00 sati, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž.B., rođena 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 220. KZ FBiH (Napuštanje djeteta). Ista je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Nakon što je beba pronađena, obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

– Pronađeno novorođenče je hospitalizirano na Klinici za pedijatriju, Kliničkog centra u Sarajevu gdje je utvrđeno da je beba dobrog zdravstvenog stanja. 

Patria.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *