suman873x400 (2)

Bilal Šuman za Avaz.ba otkrio sve dokaze o korumpiranom delegatu

Objavljeno 19. February 2018. | Autor: saliha | Sport

Slučaj “Tomislav Nuić” i dalje je tema u bh. i evropskom rukometu. Bosna i Hercegovina je, najvjerojatnije, ostala bez baraža za Svjetsko prvenstvo 2019., ali ima i onih koji čvrsto vjeruju da se stvari mogu promijeniti.

Među njima je i selektor Bilal Šuman, koji je za Avaz.ba dostavio nekoliko bitnih materijala koji ukazuju na to da je za sve kriv delegat Darko Repenšek iz Slovenije.

Primanje mita

- Dok je bio sudija Repenšek je optužen da je namještao utakmice Lige prvaka prije devet godina. Stavljala mu se optužba da je u paru sa Slovencima Jankom Požežnikom i još četvoricom sudija 2009. direktno utjecao na rezultate koji su Kiel doveli na krov Evrope. Tada je nestalo 192.000 eura, istraga i danas traje – priča nam Šuman, koji nam je dostavio i tekstove o tom slučaju iz norveških medija.

 Tu nije kraj aferama Slovenca. Repenšek je optuživan i 2004. da je prihvatio mito od 5.000 dolara kako bi namijestio meč olimpijskih kvalifikacija između Egipta i Tunisa. 

- Također se zbog sličnih situacija i nalazio pred sudom u Ljubljani, a o ovome su brujali slovenački mediji u tom periodu – priča Šuman. 

Nakon sudijske karijere, Repenšek je nastavio kao EHF delegat. Šuman nam je dostavio i spisak igrača BiH i Švicarske koji je u 11 sati na dan utakmice u Tuzli, 13. januara objavljen na lajv-tikeru EHF-a.

- Na tom spisku se uredno vidi da je Nuić na spisku. Javno pitam Repenšeka “gdje je bio od 11 do 19 sati i po kojim kafana je hodao da bi na kraju zaboravio staviti Nuića u zapisnik”. Korumpirani Repenšek je na utakmicu došao u alkoholiziranom stanju. Nije bio u stanju da pripremi zapisnik, pa je djelatnica RSBIH, u vrijeme intoniranja himni, morala trčati u fotokopirnicu u Robnoj kući “Omega” da bi isprintala spisak igrača – kaže Šuman.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>