Općina Centar: Stipendije za 348 srednjoškolaca i studenata

Published On 12. March 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U sarajevskom Domu mladih upriličeno je potpisivanje ugovora s dobitnicima stipendije za školsku 2017./2018. godinu, koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima.

Općinsko vijeće Centar je na 22. redovnoj sjednici donijelo odluku o izboru 210 nadarenih učenika srednjih škola i studenata, sa visokim prosjekom ocjena, za dodjelu stipendija “Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku/akademsku 2017./2018. Godinu.

Tako će ovu stipendiju Općine Centar u mjesečnom iznosu 80 KM dobiti 137 srednjoškolaca, a u mjesečnom iznosu od 100 KM 73 studenta.

– Ovo je prvi korak koji radi Općina, drugi je u oktobru, kada ćemo ponovo objaviti konkurs da odlični učenici i studenti dobiju stipendiju. Kriteriji za dobivanje stipendije su bili jako strogi, svi su morali imati visok prosjek i to je rangirala komisija koju je formiralo Općinsko vijeće – kazao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Ističe da su osigurali sredstva i za pomoć onima koji su u stanju socijalne potrebe.

– Donesena je i Odluka o izboru 138 učenika srednjih škola i studenata koji se školuju u otežanim uvjetima života za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini. Po ovom osnovu, općinske stipendije također u iznosu 80 KM mjesečno dobit će 59 srednjoškolaca, a u iznosu 100 KM mjesečno 79 studenata – dodao je.

Avaz.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *