SJEDNICA OV HADŽIĆI: U Hadžićima najlošiji gradski prijevoz, od mina ginu i djeca….

Published On 22. March 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati u četvrtak 29. marta, na dnevnom redu naći će se informacija o radu GRAS-a na području općine. Od svih općina u KS  godinama u Hadžićima je  najlošiji gradskih prijevoz.

I prošle godine protestirali su mještani Miševića, Mokrina, Drozgometve….Znalo se desiti da po više dana ne saobraćaji autobusi, i da djeci do škole moraju pješačiti.

-Svaki put  nadležni i vijećnici obećavali su poboljšanja stanja iz ove oblasti.I tako iz godine u godinu. A ono sve gore, govorili su mještani Košćana.

MIŠEVIĆI:Čeiri mjeseca bez prijevoza

-Bitno im je da su  plaću  načelnika općine  uveliko povećali, i da je sada u rangu gradonačelnika.Na koeficijatima  plaće njegovih pomoćnika  mogli bi pozavidjeti  i ministri.Tim istim  koji su i dosada imali najveća primanja .Gdje to ima? Dok oko 6.000 građana Hadžića primaju neku od vrsta socijalne pomoći, oni povećavaju plaću funkcionerima, koji si i  do tada imali najveća primanja na području općine. I vijećnici su sebi povećali paušal. Djeca funkcionera vozaju „bjesna auta“, svojim vozilima dolaze do škole.Zato njima i nije bitno kakav je prijevoz. Četiri mjeseca djeca nam pješače  jer nema minubusa.Ovo su, prilikom  protesta prošle godine  bile riječi ogorčenih mještana Miševića.

Građani kažu da će vijećnici ponovo  donijeti iste zaključke, na brzini završiti sjednice i dobiti paušal, koji je veći od najvećeg broja primanja penzionera.

 

KASATIĆI:Mine , granate, bombe…

Pažnju  pobuđuje i informacija  o ugrožensti teritorije općine Hadžići minsko-eksplozivnim i neeksplodiranih ubojitih sredstava.Više građana izgubili su život od mina.Samo na Košćanu u jednom danu poginula su tri  radnika “Elektrodistribucije”.Ginula su i djeca, ostajali invalidi.U Žunovnici je poginuo dječak, a više njih ranjeno…Prošle jeseni djeca su zalutali u minska polja i samo zahvaljujući sreći ,što su vidjeti granate i kod sebe imali mobitel i pozvali u pomoć, spašeni su.

Tom prilikom građani Kasatića bili su ogorčeni.Kažu da se u šumi više sela nalazi veći broj  granata, bombi, mina i drugih eksplozivnih naprava, a vlast ništa ne čini da i pored toliko godina  uklone.

-Pitajte općinske funkcionera kolika im je plaća.Para su imali da povećaju i onako visoka prizmanja. Za uklanjanje mina nemaju.Djeca nam ginu.Baš njih briga.Koliko još djece treba da  poginu pa da se sjete da trebaju nešto raditi.Ovo je bruka i sramota.Ono što oni pričaju je  sasvim drugo od onog što je na terenu. Ništa se ne čini da se ovo očisti. Oni gledaju samo svoje interese.Mogli su poginuti i ovi dječaci koji su zalutali u minsko polje… govorili su jesenas ljutiti mještani Kasatića , kada su pripadnici CZ uspjeli spasiti djecu  iz minskog polja.

Na sjednici će se nači informacija o izvršenju Budžeta za prošlu godinu, izvještaj o radu kulturno-sporskog i rekreacionog centra,informacija o dodjeli stopendija, a posebnu pažnju pobuđuje informacija o zdravstvenoj zaštiti na području općine…

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *