HADŽIĆI:Povećan broj zaraznih bolesti, divljih deponija sve više, smeće na ulici…

Objavljeno 17. April 2018. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Prema  informaciji Javne ustanove Zavoda za javno zdravstvo KS, koja je razmatrana na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, na području općine Hadžići povećan je broj zaraznih bolesti.

Ovaj podatak  najbolje govori kako se odnosimo prema životnoj okolini, kako rade nadležne službe, kako općinski vijećnici olako prelaze preko mnogih informacija…

Ove snimke u samom centru Hadžića napravljeni su danas.I često dobivamo ovakve i slične fotografije.Smeće razbacano pored kontejnera.Građani nam pišu i pitaju zašto se već jednom ne poveća broj kontejnera, jer je očito da  postojeće stanje nezadovoljava potrebama. Kažu ovo je centar općine.Ovuda prolazi najveći broj ljudi, djece,i zar ovo  nije bruka i sramota.

Iz općine, kažu, šalju obavjest  da prijavimo ko baca otpadke mimo  predviđenog mjesta, i da ćemo  za to biti novčano nagrađeni.Da možemo, odnosno da ima bilo kakvog efekta,  najbolje bi bilo da prijavimo  nadležne što ništa ne čine da se poveća broj kontejnera, jer je svima jasno da je to neophodno. Nažalost, kažu, i šume su pune smeća, divljih deponija,  nadležni ni ovdje nešta ne rade na suzbijanju ovakvog stanja.

Broj zaposlenih u općini Hadžići nikada nije bio veći.Pogledajte stanje na terenu.Umjesto kancelarija , kažu, inspektori bi trebali biti na  terenu, da kažnjavaju prekršitelje.

Očito je da se ovdje, kao uostalom i svugdje,umjesto sposobnih  primaju podobni, stranački kadrovi,i zato nam je ovakvo stanje.Danas  poslije manjih kiša dolazi do zamućivanja izvorišta  vode za piće.

Prije rata Hadžići su pili zdravu, čisto vodu, i nikada nije dolazilo do ovog stanja kao danas.

Šumu je neko bespravno i nekontrolisano posjekao.I sada mi, građani ispaštamo.Ovo se, između ostalog kaže u pismu grupe građana iz Hadželi ulice.

(Pismo smo skratili i izbacili  imena koje prozivaju…..)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>