DSC06432

OV HADŽIĆI : Informacija o poslovanju JKP „Komunalac“, izmjene i dopune Odluke o prekršajima javnog reda i mira, o izborima…

Objavljeno 4. May 2018. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati u četvrtak 10. maja,  na dnevnom redu je 11 tačaka dnevnog reda.

Prva je Odluka o izmjena i dopunama Odluke o Pravobranilaštvu Općine Hadžići. Zatim Odluka o prestanku mandata izabranog predsjednika Savjeta mjesne zajednice Duranovići Amela Golubića, i verifikaciji mandata člana Savjeta MZ Duranovići Vahida Muhibića.

Hadžići su jedina općina gdje, prilikom izbora članova savjeta mjesnih zajednica , nisu održani zborovi građana, i gdje prilikom izbora, suprotno  ustavu i  zakonu,  građani nisu imali priliku da predlažu, biraju i budu birani. Umjesto njih to su uradile političke partije.

Na sjednici će se razmatrati  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o prekršajima javnog reda i mira.

Četvrta tačka je informacija o izvršenju Budžeta  Općine Hadžići  za period od 1.1. do. 31.3.2018. godine.

Na dnevnoj redu je i izvještaj o radu i poslovanju JKP „Komunalac“ za 2018. godinu.

Vijećnici će se upoznati o planu aktivnosti Općinske izborne komisije na pripremama i provođenju Općih izbora 2018. godine.

O izborima  se  i ovih dana dosta govori .Mnogi su mišljenja da su najbitniji brojači glasova, da se dosta krade,“ da glasaju i umrli „ dopisuju listići, koji se kasnije proglašavaju nevažeći. Mnogim manipulacijama, prilikom izbora,  pogrijava i informacija o nestanku više tone glasačkih listića  iz skladišta Centralne izborne komisije.

U javnosti  se plasiraju informacije o namještanju tendera za izradu glasačkih listića, da ih neki imaju i prije glasanja, te  mnogim drugim manipulacijama, što već sada izaziva sumlju u regularnost izbora.

Razmatrati će  se informacija planu  aktivnostima KJP „ Sarajevogas“ u prošloj i plan aktivnosti za ovu godinu.

Na dnevnom redu je i nformacija o radu JKP „Toplane“ Sarajevo i plan aktivnosti za 2018. godinu., te rješenja imovinsko-pravne službe. Kao poslednja tačka su vijećnička pitanja i odgovori.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>