Zašto snahama smetaju svekrve, a šta svekrve stvarno misle o njima?

Published On 25. May 2018. | By saliha | Magazin

 

Odnos svekrva i snaha često je veliki izvor bračnih i porodičnih svađa. No, iako se nekima čini nemoguće, svekrve i snahe u mnogim se slučajevima znaju i odlično slagati.

Mlade žene svekrvama najčešće zamjeraju što se moraju u sve miješati, pogotovo kada je u pitanju odgoj djece pa se mnoge majke danas već groze izjava poput onih ‘mlijeko ti je slabo’, ‘udari ga po stražnjci pa će naučiti’, ‘daj mu da jede hrenovke i salamu, a ne tu hranu za ptice’ i slično. Svekrvama opet smetaju takozvane moderne mame koje ne puštaju male bebe da plaču dok se same uspavaju i ne daju djeci do šest mjeseci starosti piti vodu ako su isključivo dojena. 

No, kako bi saznali što to ove dvije skupine žena uistinu mrze, odnosno vole jedne kod drugih, proveli smo malo istraživanje o tome što svekrve misle o suprugama svojih sinova, ali i što one misle o majkama svojih supruga. Kako ne bi uzrokovali svađe, u članku nećemo navoditi imena naših sugovornica, piše Večernji list. 

 Ružno je za reći, ali ne podnosim svoju svekrvu. Otkad smo se vjenčali u baš sve se miješa, želi odlučivati o svemu iako je suprug i ja ne pitamo čak niti za mišljenje, dolazi kod nas u stan bez najave, kada ona to želi, a ne kada nama odgovara. Ujutro čim se probudim ona mi je na vratima, ponekad ne stignem niti oprati zube, ona mi već sjedi u dnevnoj sobi i pije kafu. Zbog toga se često i posvađam sa suprugom, ali i njemu sve više ide na živce to što nas njegova majka ne pušta na miru – ispričala nam je 30-godišnjakinja koja je dvije godine u braku.

– Nikada joj nisam ništa rekla i zapravo se dobro slažemo, ali bojim se da ću uskoro ‘puknuti’ i reći joj što stvarno mislim o njoj – dodaje ona.

 avaz.ba

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *