NA IGMANU NEĆE BITI DEPONIJA OTPADA: Odbijen zahtjv „Bosmana“

Published On 9. August 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Mujo Ibrica, (SBiH ) jedan od rijetkih diskutanata po ovom pitanju, kazao nam je da ova kompanija već ima deponiju otpada u Binježevu.

 

Olimpijski Igman  neće biti  planina na kojoj će se odlagati otpad.Ovo je odlučeno na današnjoj sjednici Općinskog vijeća na kojem je odbijen zahtjev „Bosmana“ da  na mjestu  bivšeg Ingrapovog kamenoloma,  dobije koncesiju za odlaganje građevinskog otpada.

 Tome su u najvećej mjeri doprijeli građani.Nepamtimo, da su  toliko alarmirali  javno mjenje kao ovog puta.

Za kratko vrijeme nikada do sada nismo dobili toliko pisama, komentara i saopćenja građana, gdje su masovno  bili spremni na radikalnije mjere.Ovo prvi put ističemo, kako mi nebi doprinjeli nekim nepredviđenim stvarima.U njihovim pismima , a samo smo neka objavili , i to uzeli po rečenicu – dvije u najblažem obliku.Izbacili  smo sve teške riječi, imena i prezimena  koja su prozivala, te  sve drugo što su navodili, a , moramo priznati i mi smo se čudili nekim podacima koje su iznosili.

-Odbranitćemo našu olimijsku planinu.To im garantujemo…..U svakoj zemlji  mjesto gdje se održi  najveća sportska manifestacija u svijetu su ponos i dika, to se čuva kao zjenica oko…Oni bi tu, na olimpijskoj planini, deponiju otpada……Zašto to ne rade u drugim općinama, zašto baš hoće u našim Hadžićima…..Zašto im to dozvoljavamo, zašto se to odmah ne odbije ? Svi će oni sutra otići…..a da nama i našoj djeci  da ostave problem.To, sigurno je, ovog puta neće moći proći….

I nije prošlo.Osim dva vijećnika koji su bili suzdržani, svi ostali bili su  protiv dodjele koncesije.

Jedn od rijetkih diskutanata po ovoj tačci bio je Mujo Ibrica (SBiH ), koji je naglasio da  se umjesto komisije Općinskog vijeća po om pitanju morala uključiti nadležna općinska služba.Da je to bio njen posao .

To je bio zadatak  nadležnog općinskog organa, odnosno službe.Oni su profesijonalci, za svoj rad primaju platu, i oni su  trebali odraditi  taj posao.Moram pohvaliti komisiju Općinskog vijeća.Bili su protiv zahtjeva „Bosmana“, a u svemu tome imali su punu podršku kluba stranke za BiH, kazao nam je Ibrica.

Naglasio je  da su danas imali informaciju o radu komunalne inspekcije  općine Hadžići, i , kako kaže,nismo   uočili  da je inspekcija  uopće upoznata da pomenuta kompanije  već ima deponiju na području  naše općine, a to je u Binježevu, u blizini  kompanije „Teleoptik“.

Već je, kaže, odloženo  nekoliko hiljada kubika otpada.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *