LIGA NACIJA Reprezentacija BiH odradila drugi trening, igrači veliki optimisti pred Sjevernu Irsku

Published On 5. September 2018. | By saliha | Sport

 SARAJEVO, (Patria) – Reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u TK FK Sarajevo u Butmiru odradili drugi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija. 

Prije treninga predstavnicima medija su se obratili pomoćni trener Gordan Ciprić, te reprezentativci Ibrahim Šehić i Goran Zakarić. 

Ciprić je govorio o zdravstvenom biltenu.

– Imali smo dosta upitnih igrača zbog povreda, uglavnom obrambenih. Vranješ i Bičakčić sigurno neće igrati. Nastić će danas dobiti rezultate magnetne rezonance, Ćivić se takođe žalio na povredu. Vidjet ćemo još u naredna dva dana kakva je situacija, uglavnom danas sve mnogo bolje izgleda nego jučer.

Pomoćnik Roberta Prosinečkog ističe da i pored nekoliko izostanaka zbog povreda ekipa neće mijenjati sistem igre.

– Mislim da neće biti potrebe da mijenjamo sistem igre, a ne trebamo se ni prilagođavati nikome. Naše ambicije nisu manje ako se dva igrača ozljede. Naš cilj je i dalje plasman na Europsko prvenstvo i tražićemo pozitivne rezultate. Imamo kvalitetu i na nama je da to pokažemo na terenu.

Golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić o predstojećim susretima kaže:

– To će biti dvije različite utakmice. Sjevernu Irsku sam gledao prije i nisu klasična engleska ekipa koja igra samo na duge lopte. Međutim, opasni su iz prekida. Borbeni su, naročito kad igraju kod kuće. Vjerujem da ćemo se kao i uvijek spremiti kako treba. Austrija je jaka ekipa i očekuju nas dvije zanimljive utakmice.

Bivši fudbaler Željezničara, a sada beogradskog Partizana Goran Zakarić očekuje pozitivne rezultate.

– Drago mi je što sam ponovo pozvan u reprezentaciju, a selektor će odlučiti da li ću igrati. Na meni je da radim i drago mi je što sam u dobroj formi, a reprezentaciji i selektoru sam uvijek na raspolaganju. Spreman sam da dam maksimum i nadam se povoljnim rezultatima. Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali vjerujem u dobar ishod po nas.

I sutra od 16:15 sati će igrači biti dostupni predstavnicima medija za izjave u hotelu „Austrija“ na Ilidži, a u 17:00 sati će odraditi trening.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *