RUKOMET Kup utakmica za žene :ŽRK HADŽIĆI – KRIVAJA 30:25 ( 12:13 )

Published On 6. December 2018. | By saliha | Sport

 

 HADŽIĆI:Sportska dvorana.Gledalaca oko 100. Suci: Dejan Mihajlović i Ognjen  Hercegovac. Delegat Mirsada Džaltur. Rezutat:Željezničar -Krivaja 30:25, poluvrijeme  12:13.

HADŽIĆI: Selimović, Čajić 4, Kulić 9, Fejzić 1, Malanović 1, Čahtarević 2, Lončar 5, Janković, Telarević, Delalić 2,Imširević 5,Halebić 1, Musić.Trener:Fatima Alibegović.

KRIVAJA: Cerić 1, Bukvić,Sikimić, Fatifović 2, Selmanović 5,Mehanović 4, Mujanović, Mačak 4,Drinić 2, Šabanović 1, Hamurović ,Huskić, Lazendić,Bašić 6.Trener: Adnan Bašić.

Domaće su slavile i u uzvratnoj utakmici.Susret sa dva različita poluvremena.U prvom gošće su bile bolje, vodile, ali u nastaku   neobjašnjivo stale. 

Napravile su više grešaka, mašili „ zicere“ što su domaće znale iskoritisti.

U ovom djelu igre  rukometašice Hadžića  igrale  su organizovanije, a raspoložena je bila  Kulić, koja je sa devet zgoditaka bila najbolji strijelac na utakmici.Zatim slijede Lončar, Imširević Mehanović…

Osim rezultata, nije to bila utakmica koja će se pamtiti.Početničkih grešaka bilo je na obje strane.Ono što se pamti je rezultat , koji je oba puta bio na strani Hadžićanki, i tako pokazale da su, ipak,  bolje ekipa od gošći iz  Zavidovića, koji imaju dosta mladu ekipu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *