Ponovo nestaje voda iz Ramskog i Jablaničkog jezera : Čamci na suhom

Objavljeno 7. January 2019. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

 Voda iz Jablaničkog  jeze ponovo se povukla.Tako je, kažu i na Ramskom jezeru. Čamci su većinom na suhom, sve zavisi od konfiguracije terena.

Mještani  koji žive uz obalu kažu  da je iz godine u godinu vode sve manje.Turbine rade, proizvode  struju…Nekada bi u ovo doba godine jezero bilo puno. U Čelebićima jezero je poput  manje rijeke.Šta će biti tokom ljeta, ako je sada ovako , pitaju se mještani.

Klima se, kako kažu stručnjaci, mijenja veoma brzo. Prema nekim istraživanjima neće proći mnogo vremena da će potražnja za vodom biti daleko veća od nafte, a uz to cijena znatno skuplja. Ko bude imao vodu ima i bogatstvo. Da neznamo čuvati svoje ljepote govori i činjenica da Arapi sve više kupuju područja sa vodom, i za to ne pitaju za cijenu.

Istraživanja pokuzuju da  se i   šuma   sve više nekontrolisano smječe, koja znatno utiče na klimu i vodu. Hoće li nas  sve te greške  u budćnosti  skupo  koštati ?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>