Prepoznajete li ga: MUP KS objavio fotografije razbojnika sa Željinim šalom

Objavljeno 11. January 2019. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 8. januara opljačkana je prodavnica ”Amko komerc”

 

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 8. januara opljačkana je prodavnica ”Amko komerc”.

Iz MUP-a KS su objavili fotografije s kamera videonadzora na kojima se vidi pljačkaš, a koji je preko lica imao Željin šal.

- Pozivamo građane da, ukoliko prepoznaju osobu s fotografije, obavijeste službenike Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona 122 ili 033/474-000 – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećamo, razbojnik je, prema opisu očevidaca, mršavije tjelesne građe, svjetlije puti i visok oko 180 centimetara.

U momentu pljačke u prodavnici su se nalazili dvije mlađe radnice te jedna mušterija. Razbojnik je upao i vikao: “Dajte pare!”

Ženu koja je bila u prodavnici kao mušterija pljačkaš je zatvorio u magacin. Dodatna drama izbila je kada je u prodavnicu ušla mlađa žena te je razbojniku prišla sleđa. 

On je pištolj sive boje stavio na pult, a radnica je novac vadila iz kase. Kada je žena vidjela da je u toku pljačka, krenula je bježati iz prodavnice, a razbojnik je uperio pištolj u nju. 

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>