HADŽIĆI Donacija Ambasade Švicarske : Srednjoškolski centar dobiva savremni restoran

Published On 8. July 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U Srednjoškolski centar u Hadžiće stigla  pošiljka  opreme, donacija veća od 70.000 KM, koja je donirala aAmbasada Švicarske.U sklopu ove obrazovne ustanove otvoriti će se savremeni restoran, po uzoru na zapadne zemlje.

S ponosom mogu kazati da ovakav  objekt neće imati niti jedna obrazovna ustanova u našoj zemlji. Radi se o nasavremenijoj opremi, koja će se instalirati do 11. jula,kada je predviđena i primopredaja. Imati ćemo veliku kuhinju  gdje će se pripremati jela, a u sklopu restorana imamo i slastičarnu,odnosu  drugu, slatku  kuhinju.Praviti će se sve vrste kolača, torti i drugi slatkiši. Ovdje ćemo imati višesruku korist.Sa svojim  profesorima naši učenici obučavati će se za vrsne  kuhare, konobare i druga zanimanja ugostiteljske struke, kaže Selver Ejubović, direktor Srednjoškolskog centra u Hadžićima.

Osim toga učenici iz Mokrina, Tarčina,Pazarića i drugih okolnih mjesta, koji autobusima dolaze u školu,  više neće do početka nastave vrijeme provoditi u Hadžićima po kafićima.

-Doći će odmh u školu  gdje će u našem restoranu moći ručati, dobiti sok, kolače, i sve drugo što požele.Sve će to imati na jednom mjestu, kaže Ejubović.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *