Srednjoškolski centar u Hadžićima:U restorana poslužena prva jela

Published On 14. July 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U okviru projekta  „ BiH Skills  for Jobs“, koju podržava vlada Šviraske, jučer je na svečan način u Srednjošpkolskom centru  izvršena primopredaje  donosacije  u vrijednosti 72.000 KM, koja je realizovana  putem Fondace „Fami“ za opremanje savremenog restorana.

U savremenoj kuhinji za goste i uposlenike škole  napravljena su i poslužena  prva jela.

-Pored Švicarske ambasade  koji su  dali značajna sredstva za opremalje restorana zahvaljujemo se i Federalnom ministarstvu obrazovanja koji su donirali 42.000  KM za izvođenje građevinskih radova,  za preuređenje  prostora za restoran, kazao nam je  direktor  Srednjoškolskog  centra Selver Ejubović.

Ističe da će  restoran biti  specifičan i po tome, jer postoji mogućenost  da  bude otvoren i za  građane.

– Pored ulaza iz škole, postoji i ulaz iz dvorišta škole.U okviru restorana imamo  lijepo uređenu baštu  u zelenilu,predivan ambijent, tako da se razmišlja da restoran bude otvoren i za građane. Već su nabavljene klupe i stolovi, kaže direktor  Ejubović.

Svečanoj primopredaji   prisutvovali  su i predstavnici nekih hotela sa kojima  Srednjoškolski centar ima saradnju, i gdje su učenici do sada pohađali praktični dio nastave. Tako je predstavnik hotela „Hils“  uručio poklon bon u iznosu od 1.000 KM za nabavku sitne , a hoteli Ilidža 500  KM.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *