OV-e HADŽIĆI :   Većinom glasova usvojen  plan parcelacije „Drozgometva „, a objekti odavno izgrađeni

Published On 21. November 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

-Žalosna je činjenica da  je danas   na sjednici Općinskog vijeća Hadžići  usvojen Plan parcelacije„Drozgometva“ ,kao da se takozvano aprapsko naselje  tek treba graditi, a objekti odavno  izgrađeni.Takav je slučaj bio je i na prošloj sjednici kada je, također, većinom glasova usvojen  plan parcelacije Dragovića. I u ovom slučaju objekti već  izgrađeni.Mi to nismo podržali, i uvijek ćemo biti protiv. Građani  spravom negoduju. Vijeće donosi odluku za parcelaciju nečega  što je već izgrađeno , a  da  građani, na čijem se području  gradi i nisu upoznati da će se tako nešto u njihovom mjestu uopće graditi , kaže Mirsad Dupovac, vijećnik SDP-a.

O mahinacijama prilikom gradnje takozvanog arapskog naselja u Drozgometvi proše godine pisali su mediji. U prilog donosimo jedan od  natpisa.

UMJESTO GRAĐANA PREDLAGALE STRANKE

Ovo najbolje govori o radu Općinskog vijeća.To je isto Vijeće  koje nije dozvolilo da građani, kao u svim drugim općinama, u savjeta mjesnih zajednica predlažu  svoje predstavnike.Umjesto njih to su učinile političke stranke.Zato  danas mjesne zajednice ne rade, nema sastanaka, zato se ne zna šta se radi i gradi, zato građani ne mogu učestovati u donošenju odluka.

BENZINSKA PUMPA,AUTOBUSKA STANICA…

U centru Hadžića, u srcu općine  izgrađena benzinska pumpa. Građani nisu znali. Čak ni većina vijećnika.Samo uži krug ljudi  oko rukovodstva općine. Umjesto motela izgradili benzinsku pumpu.

U centru Hadžića, u srcu općine, uništen park, posječena stabla…Govorili da  će izgraditi savremenu čekaonicu sa centralnim grijanjem, javni toalet, da će to biti evropska autobuska stanica.Govorili kako ćemo u  Evropu, a  nemamo ni javni toalet.Da bi sve to izgradili moramo nešto žrtvovati, zelenilo i stabla…

Kad ono na kraju  bi prodavnica boja i lakova, pekara…Nema ni nastrešnice duž cijelog objekata kako je stajalo na maketi prilikom gradnje objekta.Ni javnog toaleta, ni čekaonice sa  centalnim grijanjem…

VIJEĆNICI NA KRAJU IZMJENILI PLAN

 Građani  ponovo prevareni. Ti isti vijećnici koji su se zakleli da će poštovati zakon i ustav, raditi u interesu građana, svojih birača –  slagali . Kada  je objekt autobuske stanice izgrađen na sjednici tog istom Općinskog vijeća izmjenjen plan.Nema javnog toaleta, nema autobuske čekonice sa centralnim grijanjem, nema nastrešcice duž cijelog objekta. Umjesto toga prodavnica boja i lakova…

UNIŠTENO 1.200 RADNIH MJESTA, ZZ TARČIN…

Mogli bi još dugo nabrajati.Planski uništena DI „Bjelašnica“ i GP „Ingrap“, uništeno 1.200 radnih mjesta.Planski uništena Zemljoradnička zadruga „Tarčin „, okosnica razvoja poljoprivrede.Sada se na najboljem poljoprivrednom zemljištu grade arapska naselje.U čijem je to intersu, za koga, za koje tajkune, ko sve dobiva „poktove“…

ŽIVOTNA PITANJA NA ČEKANJU

Prilikom  današnje rasprave o radu mjesnih zajednica na području općine istaknuto je da je poražavajuća činjenica da ima mjesnih zajednica koji u prošloj godini nisu održali niti jednu sjednicu, poput MZ Binježevo. Iako u većini njih postoje veliki broj životnih pitanja poput problema prijevoza putnika, pitanja pitke  vode, kanalizacije, divljih deponija  i drugih tema.

ZAVOD PAZARIĆ

Na   sjednici Općinskog vijeća pod tekućim pitanjima raspravljalo se o stanju u Zavodu Pazarić,  koji je  u protelom periodu po više osnova dospio u žižu javnosti.

-Što se tiče posljednjeg slučaja vezivanja štićenika mislim da bi o tome struka trebala dati svoje mišljenje, kao i o mnogim drugim pitanjima u ovom kolektivu. Javnost se mora upoznati sa činjeničnim  stanjem, rekao je Mirsad Dupovac, vijećnik SDP-a.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *