POTRESNI STATUS Nadin Smajlović čestitala Dan državnosti: Osjetila sam potrebu da podijelim s vama moje osjećaje i razmišljanja…

Published On 25. November 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Moj babo nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa sam zato plakala, jer znam da me puno voli i da se je i on, iako je veliki i jak, uplašio za moj život

Bolesna djevojčica Nadin Smajlović, čiji je otac prijetio pištoljem šefu Pedijatrije Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo jer joj nisu dali lijek, oglasila se na Facebooku i čestitala Dan državnosti građanima naše zemlje.

Emotivni status 13-godišnje djevojčice prenosimo u cijelosti.

Iako imam 13 godina, dragi Bosanci i Hercegovci, želim da vam svima čestitam Dan državnosti i poželim puno zdravlja i sreće.

Osjetila sam potrebu da danas podijelim s vama moje osjećaje i razmišljanja.

Živim u najljepšoj zemlji na svijetu, jedinoj nam BiH, ali u njoj skoro ništa ne funkcionira.

Kako mi je dijagnosticirana teška bolest, hvala Bogu pa imam najdivnije roditelje koji su mi omogućili da se liječim. Sada sam i svjesna koliko to mogu biti, ove kompletne situacije i osjećam se krivom za sve ovo što prolaze moji roditelji. Pitam vas sada sve:

Da li sam ja kriva što sam se razboljela i što imam to rijetko oboljenje ili da li je krivo bilo koje dijete što je bolesno?

Da li ja i druga djeca živimo u državi u kojoj smo krivi što smo živi?

Nisam mogla da ne čujem i ne vidim šta se dešava s djecom u Pazariću, pa jesu li i oni krivi što su živi?

Zašto doktori i doktorice koji su moji i vaši sugrađani ne žele da me liječe, a doktorica u Turskoj me svako jutro pita “kako je moja mala princeza”?

Kad sam pitala mamu zašto je to tako, ona samo plače.

Moj babo nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa sam zato plakala, jer znam da me puno voli i da se je i on, iako je veliki i jak, uplašio za moj život.

Pitam sada vas je li niste u stanju i ne znate kako da nam osigurate normalan život i prava djeteta, pozivam svu djecu Bosne i Hercegovine da dignemo glas i pokušamo mijenjati stanje oko nas.

Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život. Ja samo hoću da živim, da se družim, da idem u školu, da pjevam i volim sve oko sebe… da rastem sa svojim drugarima u zemlji gdje sam rođena puno vas voli Nadin – napisala je djevojčica na Facebooku.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *