KAZNA ZA POŠTEN I ZAKONIT RAD: Vlada F BiH smijenila Redžepa Salića,  koji je nadležnim institucijama prijavio kriminalne radnje

Published On 6. December 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Za v.d. direktoricu Zavoda Pazarić imenovana Mevlida Bandić, protiv koje se, kako danas piše u Dnevnom avazu vodi i disciplinski postupak. Za člana Upravnog odbora  imenovan i  Sulejman Haljevac

 

Što je prijavi kriminal u Zavodu Pazarić, što je javno  govorio o tome, iako mu je nadležni ministar, kako je govorio već bivši direktor Redžep Salić  prije sjednice Vlada  naredio da mora šutjeti, Salić je drastično  kažnjen.

Smjenjen je sa funkcije, a na njegovo mjesto za v.d. direktora imenovana je Mevlida Bandić, protiv koje se, kako danas piše u Dnevnom avazu, vodi i disciplinski postupak.

NAGRADA I ZA HALJEVCA

Nagrađen je i  Sulejman Memo Haljevac,akademski umjetnik, koji  je zaposlen u Zavodu Pazarić, a koji je otvoreno bio protiv objavljivanja snimaka i drugih negativnih činjenica  o ovom kolektivu, o čemu su pisali mediji u Regiji. Haljevac je imenovan  za člana Upravnog odbora  Zavoda.

Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora Zavoda imenovana je Anela Čović. Pored Haljevca  u Upravni odbor imenovani su i  Elvis Bekan,Mario Nenadić, i Martin Grgić.

Dužnost privremenog NO Zavoda obavljati će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

Svojim nastupom u Parlamentu F BiH Salić je otvorio  temu katastrofalnih uvjeta u Zavodu Pazarić, kriminalu, te  nedostataka osnovnih potrepština za štićenike koji se nalaze u ovoj ustanovi.

HOĆE LI SE SVE ZATAŠKATI ?

-Nakon što je javno iznio sve što u Zavodu nije kako treba, kriminalne radnje, irnetan odnos države, a posebno onih organa vlasti  koji su direktno zaduženi za ovu problematiku, on je po principu „ ubij glasnika „ smjenjen u taktičkoj igranci premjera Novalića i resornog ministra Veska Dljače, piše u današnjem Dnevnom  avazu.

Mnogi su sada mišljenja da se smjena Salića morala desiti kako bi se zataškao kriminal u Zavodu.

Sada već  bivši direktor  iznosio je i  tvrdnje da je za kriminal u Zavodu znao i resorni ministar Drljača, i da su i njemu, na štetu štićenika Zavoda, izvođeni radovi u njegovom objektu.

Vlada F BiH ovim je, kako pišu neki mediji,  jasno dala do znanja svima građanima šta ih čeka ako prijave kriminal i druge negativne radnje vlasti.

BIH NAPUŠTAJU PORODICE KOJE IMAJU POSAO….

Zato se ne treba čuditi, kako ističu analitičari, što iz državne sve više odlaze mladi stručni kadrovi  sa svojim porodicama , čak i oni koji su imaju stalna zaposlenja i sigurna  primanja.

Stručni analitičari smatraju da je Salića trebalo zaštititi, naročito ako se zna da drstične fotografije na kojima se vidi djeca svezana za radijatore nisu nastala u periodu njegovog vodstva, kada su u ovoj ustanovi vladali drugi kadrovi koji su čak djecu vodili da im odrađuju kućne poslove.

 Umjesto njih sada je kažnjen čovjek koji je otvoreno govorio o kriminalu, u skladu sa zakonom  i svojim ovlaštenjima to  prijavio nadležnim institucijama, koji su  u svojim izvještajima i nalazima to  i  potvrdili.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *