Postignut dogovor: Sjednice Skupštine KS 23. i 29. januara

Published On 20. January 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Klubovi stranaka i samostalnih zastupnika potpisali su danas Sporazum kojim se utvrđuje funkcionisanje Skupštine KS i to na način da za 23. januar predsjedavajuća Danijela Kristić zakaže nastavak 18. i 19. sjednice, a koju će po njenom ovlaštenju voditi Smiljana Viteškić. 

Na tim sjednicama bit će izglasan izbor Mirze Čelika u rukovodstvo Skupštine, zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi KS, te odluke o privremenom finansiranju KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Službe za zapošljavanje KS. 

Također, 29. januara bit će održana sjednica na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi KS. Tom sjednicom će predsjedavati Danijela Kristić do izglasavanje nepovjerenja Vladi KS nakon koje će rukovodstvo između sebe izabrati predsjedavajućeg iz reda nove skupštinske većine. 

Sporazum su potpisali Klubovi SDA, SBB, DF, Naroda i pravde, Naše stranke, SDP BiH, Klub samostalnih zastupnika – NBL. Na Facebooku se oglasio i samostalni zastupnik Damir Nikšić koji je objavio potpisani sporazum navodeći da je ovaj prijedlog SDA zapravo plagijat jer su ovakav sporazum ranije nudili Damir Nikšić i Damir Marjanović. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *