NB: SDA je svoju porodičnu duboku državu instalirala u sve pore društva

Published On 5. February 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Duboka porodična država koju SDA instalira u sve pore našeg društva, a na posljednjem primjeru da ministrica vanjskih poslova BiH u zvaničnu delegaciju ubacuje svog sina, još jednom pokazuje svoje pravo lice, saopćenje je press-službe Nezavisnog bloka.

Smatraju skandaloznim da je, iako nema nikakve formalne veze sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, mama Bisera Turković, u svojstvu ministrice vanjskih poslova BiH, imenovala svog sina Alija za člana zvanične delegacije BiH koja je u službenoj posjeti SAD.

“Nezavisni blok i u entitetskom i u državnom parlamentu redovno zahtjeva da se donese zakon o sukobu interesa. To vladajući, na čelu sa današnjom SDA odbijaju. Naravno, Bakiru je važno da zadrži svoju ženu na najvažnijoj poziciji u zdravstvu, Zvizdić i Džaferović da sačuvaju kompletne familije na državnim jaslama, a evo i ministrica Turković, nakon što je uhljebila kćer i zeta, osigurala i za sina mjesto u diplomatiji. Ovo je još jedan poraz države i Nezavisni blok će se uporno boriti i insistirati na pravnoj državi, oslobođenoj duboke privatne države koju je do vrhunca dovela današnja Bakirova SDA”, rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *