Zbog lošeg gradskog prijevoza:Protesti u 9,30 sati ispred zgrade Općine Hadžići

Published On 6. February 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Više godine u Hadžićima je najlošiji  gradski prijevoz  u KS. Statistika pokazuje da se godišnje ispusti  15.000  do  20.000 vožnji, tako da građani nikada nisu sigurni dali će na vrijeme stići na posao, u školu…Ovo je posebno teško za male osnovce,  koji do škole moraju pješačiti i po devet kilometara.

Mada iz godine u godinu nadležni obećavaju da će se ovaj problem riješiti, sve ostaje samo na  praznim obećanjima.

PUSTA OBEĆANJA

Kada se građani pobune održi se sastanak sa čelnicima Grasa,ovi  obećavaju redovnu vožnju, ali kasnije , sve ostaje isto . I  tako godinama,  u Hažićima je najlošiji prijevoz GRAS-a.

Posljednjih godina  obećanje je bilo  da imaju  svog ministra za saobraćaj u KS  i da će ovaj problem riješiti. Ali ponovo, i nakon četiri  godine „ministrovanja“ opet sve ostalo isto. Bio je to još jedan izgovor. I dok za Ilidžu, odnosno Hrasnicu ni  jedna se linija  nesmije ispustiti, jer bi se ovdje svi digli na noge, u Hadžićima nije tako. Zato je najlakše ispustiti vožnje prema ovom području.

Sjećamo se da su govorili da će Hadžići imati redovan prijevoz kad dođu autobusi iz Turske.Autobusi odavno došli i  pokavarili se, a sve, opet, isto…

PRIMJER HEROJSKIH LOKAVA

Da se ovaj problem može riješiti govori primjer mještana herojskih Lokava.Digli se na noge, vlastima  dali do znanje da su  im djeca važnija od njihovih fotelja, zaprijetili radikalnim mjerama, i za sada to dalo rezultate. Sve čestitke mještanima Lokava koji su bili jedinstveni u svojim zahtjevima. Mada su ih iz nekih drugih sredina, koji su sjedili kod kuće i samo pričali i ulizivali se vlasima, osuđivali za takav postupak.

POZIVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

 Da bi nadležne posjetili da se ozbiljnije pozabave ovim problem preko društvenih mreža  iz MZ Grivići za petak  u 9,30 sati, ispred zgarde općine, najavili su mirne proteste. Protestima će se, kako se kaže u dopisu, pridržužiti  građani iz drugim mjesnih zajednica koji imaju isti problem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *