Napokon  radiće se dezinfekcija i čišćenje  ulica u Hadžićima, Pazariću i Tarčinu

Published On 23. March 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Do daljnjeg odgođena sjednica Općinskog vijeća

-Novo radno vrijeme organa uprave općine Hadžići je od 9 do 13 sati

 –Na drugoj vanrednoj sjednici Općinskog štaba CZ Hadžići rečeno da su nabavljena sredstva za dezinfekciju i čišćenju ulica

 Sjednica Općinskog vijeća  Hadžići, koja je bila zakazana za četvrtak 26. marta, odgođena je do daljnjeg. Ovo je  odlučeno na današnjoj  sjednici  Kolegija Općnskog vijeća. Primjedba  nekih vijećnika  bile su  da složena epidemiološka situacija ne dozvoljava održavanje jednog ovakvog skupa.

 Zbog proglašenja stanja prirodne nesreće novo  radno vrijeme Jedinstvenog općinskog organa uprave je od 9 do 13 sati.

 Danas  je održna  druga vanredna  sjednica Općinskog štaba CZ na kojoj je rečeno da su nabavljena sredstva za dezinfekciju i čišćenje ulica, i čim vremenske prilike dozvole krenuće se u masovnu dezinfekciju ulica u Hadžićima ,Pazariću i Tarčinu.

Preko družtvenih mreža velika primjeda građana bile su zašto se ne vrše dezinfekcije ulica, posebno pored autobuskih stanica i drugih mjesta gdje su se okupljali građani.

 Zbog policjjskog sata odlučeno je da ambulanta u Tarčinu radi do 18 sati.

Svi građani koji budu imali  potrebu za ljekarskom uslugom mogu se obratiti u Dom zdravlja Hadžići, koji radi  do 22 sata. U slučaju da im je i poslije tog vremena potrebna ljekartska pomoć,  mogu  se obratiti u  Hitnu pomoć, koja radi  svih 24 sata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *