Građani u službi medicinara :Nabavljaju neophodnu opremu, kupili i  termalnu kameru

Published On 18. May 2020. | By saliha | Vijesti

Doktoru Elvedinu Tatareviću, specijalisti porodične medicine, direktoru  Doma zdravlja Hadžići    grupa građana  uručila je termalnu kameru . Ovo je, kako su kazali, dar ovom kolektivu na poboljšanju uslova rada i veliki doprinos na  suzbijanju virusa na području općine.

Na osnovu mjerenja temperature tijela aparat je izuzetno važan u dijagnosticiranju bolesti ,a posebno organa , odnosno otkrivanja žarišta u organizmu. Kamera ima memorijalni sistem i karticu, koja omogućava bilježenje podataka na udaljenosti od 1,5-2 metara.

-Neizmjerno smo zahvalni našim građanima.Moram istaći da su u proteklom periodu nesebično radili na nabavci opreme poševši od maski , vizira, kompleta odijela sa čizmama, i druge opreme, jednom riječju sve što nam je u tom momentu bilo potrebno.Čak su nam nabavili i mašinu za pranje veša, kaže doktor Tatarević.

Akciju je organizovao Admir Mujanović, a u donaciji  kupovine termalne kamere   pomogli su Edis Ismic, Mirsad Čausevic , Hajriz Brčvak , i Eldin Sinanović.

-Zaposlenim u Domu zdravlja Hadžići  na čelu  sa direktorom Elvedinom  Tatarevićem mogu se uputiti samo riječi hvale.Pacijenti su im na prvom mjesto,i za njihov  rad ljudi imaju samo riječi hvale. Ovo je naš dar i za   veliki doprinos na suzbinjanju virusa covid 19 na području naše općine, kazao nam je Admir Mujanović, organizator akcije.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *