HADŽIĆI:  Zamućeno izvorište Krupa: Prekomjerna i bespravna sječa ostavila posljedice

Published On 21. May 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U Hadžićima ponovo zamućeno izvorište Krupa, odakle se pitkom vodom snadbjeva najveći dio stanovnika ove općine. Iz KRO „Komunalac“ upozoravaju građane da vodu za piće ne koriste brz predhodnog prokuhavanja.

Građani su ogorčeni. Kažu da ovo nema nigdje osim u ovoj općini.Već petu godinu čim padne kiša znaju da moraju u prodavnice po flaširanu vodu.

Upozorenje stručnjaka da se prestane sa prekomjernom i bespravnom sječom, da će, ako se to ne spriječi  biti većih  neželjene posIjedice, očito je, vlast i vijećnici nisu  ozbiljno svatile. Kada  dublje uđete u šumu, u nekim podrčjima  je napravljen masakr. Zbog takvog odnosa prema prirodi  danas građani ispaštaju.

I prije rata ovdje  je padale kiše, ali toga nije bilo.Da li će sada neko reći da je tada bila naprednija tehnologija.Nebi nas čudilo, i da se i tako nešto kaže, ističu građani.

-I vlast i vijećnici Općinskog vijeća su nesposobni.Godinama nas laži, rade samo za svoje interese.Čitam da je plata načelnika u rangu gradonačelnika,a i  vijećnici sebi povećali  paušal i veći je   od primanja najvećeg broja  penzionera. Otvorili  nam javnu kuhinju, za sirotinju hoće da kupe pakete da  sirotani nebi pocrkali. Eto ,dokle su nas doveli nesposobnjakovići. Sami se fale,a  uništavaju privredu, primaju mito…Sve to čitamo preko društvenih mreža.A narod šuti. Pa, neke nema vode, to nam i treba…., piše čitateljka iz centra Hadžića.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *