ZAŠTO SU  UNIŠTENI  ZZ TARČIN,DI “BJELAŠNICA”, GP “INGRAP”……?

Published On 3. August 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Ko i zašto u  ime tajkuna u Hadžićima uništava privredu. Samo u DI “Bjelašnica” i GP Ingrap”, koji su nakon rata radili punim kapacitetom,  vlast i moćnici ova dva giganta sravnili sa  zemljom, uništili čak 1.200 radnih mjesta.

Iako su imali najsavremenije mašina, najviše posla, trebali biti još jači i veći u odnosu na prije rata. Politika i tajkuni imali svoje račune, nisu mislili tako, i ova dva giganta , koji su izgradili Hadžiće,više ne postoje.

I  ZZ “TARČIN” PLANSKI UNIŠTENA

Poljoprivredna zadruga Tarčin bila vodeća u KS.

Pogledajte slike.Scenarij isti kao kod DI “Bjelašnica”, GP “Ingrap”….

Pustoš, ruglo, zahrđale mašine, livade pretvorene u korov, prazne štale… I kamen bi zaplakao kada pogleda ove fotografije, šta su uradili od nekada najbolje poljoprivredne zadruge u KS.

 ZZ Tarčinje planski ,podlo, smišljeno uništena.

Uništila je politika, moćnici, vlastodršci, tajkuni…, za svoje interese.

Na najplodnijoj zemlji danas se grade kakozvana  “arapska naselja”.

Nekome je to bolje, isplatnije, dobivaju se dobri potkovi…

ZADRUGU UNIŠTILI ,IZNAD NJE GRADE “ARAPSKO NASELJE”

ZZ Tarčin uništili ,a iznad nje, na najplodnijoj zemlji , na lokaciji koja nema  cijenu, gradi  se arapsko naselja.Tužno i  žalosno.

I ovdje, kod “arapskog naselja”,stali sa gradnjom.Dugo stoji ovako. Ko to još nije dobio potkove, darove na kafu, kome to treba za izgradnju vile u inostranstvu ,pa se  stalo sa izgradnjom ….

Rasprodaše nam  najbolje predjele, uništili  poljoprivredu, ZZ Tarčin, a onda podmeću lažne informacije, kažu u emotivnom pismu bivši radnici ZZ Tarčin.

ŠTA JE SA PRIJAVOM MUJANOVIĆA?

Godinama Admir Mujanović, ukazuje na kriminal, govori da je vlasnik “Vilovca” na kafu dao čak 200.000 eura. Koliko je bilo takvih potkova, darova, davanja na kafu, samo dragi Bog zna.

Državno se uništava u ime tajkuna,u bescijenje rasprodaju najbolje predjele, u ime tajkuna uništavaju najplodniju zemlju.

POGLEDAJTE SLIKE

Pogledajte slike iz ZZ Tarčin.Mašine zarasle u korov ,kamioni u šikari, zahrđali  traktori, prazne štale….

-Niko ne odgovara, niti će. Vlast ima moć,a  tajkuni pare, daju se veliki darovi, veliki potkovi, grade  vile po inostranstvu….(…………….. Izbacili smo dio teksta).

“DIZAČI RUKU”

Sve se to legalizuju  na sjednicama Općinskog vijeća. Ti isti “dizači ruku”, kao i vlast, ponovo će htjeti u fotelje, da nas još više  “ogule”, bez imalo stida i srama dokrajče….

Platili su svojim  “galamdžijama”, zadužili  da “navijaju za njih”,po cijenu života brane fotelje.

Narodna poslovica kaže daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakakv je čovjek.Ovi ni mrtvi nebi dali fotelje,da mogu  tu bi i da se sahrane,što  dovoljno govori o njima…..………….., ističu radnici.

Zna se da je  naša ZZ planski uništena, u ime tajkuna, arapskih  naselja, moćnika..

SVAKA ČAST ,POŠTENI ČOVJEČE!

Šta mislite hoće li neko odgovarati  po prijavi Mujanovića o davanju  mita od 200.000  eura.U Tužilaštvu se, koliko znamo i dan – danas njegova prijava kiseli….

To je samo sitnica koliko su zaista dobili.

To je samo ono što je  pošten čovjek video i prijavio. Svaka mu čast.  Ovakve ljude trebamo

birati, hrabre, poštene, kojima  nisu potrebni “potkovi”….

“LAŽNE INFORMACIJE”

-Nikada u  općini Hadžići nije bilo manje  stoke  kao danas.To odgovorno tvrdimo.Plodne livade zarasle su u korov.Poljoprivreda u Hadžićima bila jedna od glavnih privrednih grana. Lažna je informacija koja se prezentira na sjednici Općinskog vijeća. Što nas ne pozovu da kažemo  istinu. Uništava se najplodnija zemlja, u bezcijenje prodaju najljepše predjele . Čine kriminalne radnje…., a sve to usvajaju vijećnici. Niti jedan od njih više ne bi trebao dobiti naše povjerenja, kao ni načelnik, koji je za posticaj poljoprivredi  davao 60.000 KM, a pjevačima za Hadžićko  ljeto  čak 30.000. To govori o njegovom odnosu prema poljoprivredi, šta je rađeno dok nismo uništeni, dokrajčeni. Ako se ovakvo  nastavi sa prodajom najljepših predjela i najplodnije zemlje pita li se ko šta će sutra ostati budućim generacijama, kažu bivši uposlenici ZZ Tarčin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *