Muminović za “Avaz”: Na putu smo da trajno riješimo problem GRAS-a i potpišemo historijski sporazum

Published On 22. September 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

GRADSKI PREVOZ NEĆE STATI

Preduzeće je osiguralo dovoljno nafte tako da neće doći do prekida javnog gradskog saobraćaja na šta su iz GRAS-a upozoravali protekle sedmice

Osigurane su dodatne količine nafte i neće doći do kolapsa javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo, a na šta su iz GRAS-a upozoravali protekle sedmice jer im je zbog dugova blokiran račun.

To je za Avaz.ba potvrdio predsjednik Sindikata radnika GRAS-a Amir Muminović. Kazao je da imaju reduciran broj vozila na terenu zbog nemogućnosti da ih registruju jer je blokiran račun preduzeća.

– Premijer KS, resorni ministar i Uprava preduzeća na putu su da riješe problem GRAS-a. Ne samo problem blokade računa, nego konačnog rješenja sanacije preduzeća tako da u narednom periodu ne bismo imali nikakvih problema što bi doprinijelo da naše usluge iz dana u dan budu sve bolje – rekao nam je Muminović.

Smatra da je vrlo blizu potpisivanje sporazuma kojeg je ocijenio historijskim za GRAS, a time i za građane Kantona Sarajevo s obzirom na dugogodišnje probleme i milionska dugovanja.

– To je vrlo kompleksan problem, morala se uključiti Vlada, Uprava, Sindikat i advokat. Definirali smo zaključke, očekujemo da to bude prihvaćeno. Molimo građane za strpljenje, nije do radnika – rekao nam je Muminović.

Vjeruje da se dogovor neće izjaloviti, a nakon potpisivanja koje bi se moglo dogoditi naredne sedmice, osim deblokade računa doprijenilo bi se i dugoročnom planu stabilnosti GRAS-a.

Građani blokirali autobus na Stupu

Nezadovoljni zbog neredovnog javnog gradskog prijevoza, danas u poslijepodnevnim satima građani su u sarajevskom naselju Stup iz protesta zaustavili autobus preduzeća GRAS koji vozi na liniji Stup – Vogošća.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo rekli su nam da su se građani brzo razišli te da nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti potrebe za intervencijom.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *