Hranom protiv raka

Published On 19. November 2013. | By admin | Izdvojene vijesti, Magazin

Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija pet sasvim običnih običnih namirnica može smanjiti rizik od raka. Puno bolje od dodataka hrani ili vitamina, dobivanje hranjivih tvari direktno iz ovih namirnica pomaže sprečavanju tumora.

Prevenciju u borbi protiv raka možemo učiniti češćim unosom sasvim običnih namirnica koje vjerojatno ima većina domaćinstava, pa i vaše.

Nama prvo napamet pada šalša i paprikaš, ali vi sami najbolje znate koje vam je omiljeno jelo od sljedećih pet ultrazdravih namirnica. Pa navalite!

Mrkva
Kao i kelj i špinat, i mrkva sadrži karotenoide, antioksidanse koji pomažu u sprječavanju raka rektuma.

Žitarice
Sve žitarice i brašno napravljeno od njih sadrže folnu kiselinu, koja može smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

Paradajz
Kuhani paradajz sadrže karotenoid likopen koji pomaže u smanjenju rizika od raka prostate.

Vlakna
Namirnice bogate vlaknima, uključujući i određene žitarice, korijenasto povrće i mahunarke – štite od raka debelog crijeva.

Češnjak
Svjetska zdravstvena organizacija savjetuje svakodnevno konzumiranje češnjaka jer smanjuje rizik od raka debelog crijeva, želuca i raka dojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *